BiografieSILVIA DUMITRESCU
BIOGRAFIE ARTISTICĂ1959
 • Silvia Dumitrescu se naşte la Bucureşti pe data de 03 octombrie 1959. A început să studieze pianul de la vârsta de 5 ani. Iată ce a povestit Silvia Dumitrescu despre primii ei ani de viaţă: “Mă simt pe jumătate moldoveancă pentru că amândoi părinţii s-au născut pe meleaguri moldovene şi aici am copilărit.Tot aici, pe la 3 ani, am învăţat să cânt “Catrina”, “Trandafir de la Moldova”…şi multe piese pe care le ştiu şi azi…mă simt produsul părinţilor mei (Ştefania Aurelia Cristea şi Constantin Cristea) pe care i-am preţuit şi i-am adorat (primii martori ai talentului meu). Ce sprijin extraordinar am avut din partea lor!...Vorbesc la trecut pentru că, din păcate, nici unul dintre ei nu mai este în viaţă. Ei aveau amândoi ureche muzicală şi voce (tata cânta cu vocea chiar foarte bine, mama cânta la pian foarte bine, avea şi voce dar era mai timidă)…”.
 1965-1966
 • La vârsta de 5 ani, a fost înscrisă de părinţi, la o secţie pentru preşcolari a Liceului de Muzică “George Enescu” din Bucureşti. Aici, a urcat pentru prima oară pe scenă, unde a cântat "Serenada tinereţii" (George Grigoriu), o piesă de mare succes lansată de Constantin Drăghici. 
1966-1976
 • Urmează cursurile Liceului de Muzică “George Enescu” (actualmente Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu") din Bucureşti, învăţând ca instrument principal pianul (clasa profesoarei Ana Rădescu).
1976-1978
 • Se transferă la Şcoala Centrală (pe atunci Liceul de Filologie-Istorie “Zoia Kosmodemianskaia”) pe care o absolvă în 1978. S-a transferat la Şcoala Centrală deoarece clasa de secţiune teoretică, a Liceului de muzică “George Enescu”, se desfiinţase.
1978-1979
 • Silvia Dumitrescu se pregăteşte pentru Facultatea de Medicină. Doi ani consecutiv, a dat admitere la Facultatea de Medicină. În 1978 a dat admitere la Facultatea de Medicină Generală, unde a picat cu 8,33 (o medie destul de mare)! În 1979, a dat admitere la Facultatea de Medicină Militară, unde a picat la proba sportivă (aruncarea mingii de oină).
 1979-1982
 • În această perioadă, este corepetitor în cadrul Corului IPCF, al cărui dirijor era Traian Buhlea.
1982-1985
 • La sfatul lui Eugen Tegu, în toamna acestui an, dă examen la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti. Este admisă cu nota 10 şi urmează cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa Mihaela Runceanu. Regretata interpretă şi profesoară Mihaela Runceanu a fost, pe lângă mentorul său, şi cea care a luptat şi a pus bazele carierei sale muzicale de mai târziu.
1983
 • În perioada 1983-1987, formează un duet de succes cu regretatul Mircea Dumitrescu (1960-2010) şi el elev la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, la aceeaşi clasă a Mihaelei Runceanu. Printre piesele lansate de ei amintim: “Astă seară dansăm” (1985), “Azi vine primăvara” (1985), “Haina de liceu” (1984),  “În urma ta” (1984), “Soare” (1985), “Ploaia din vis” (1986), etc.
1984
 • Îşi face debutul la Televiziunea Română, în cadrul spectacolului “Melodii de neuitat”, ce a avut loc la Sala Radio (ulterior, spectacolul a fost transmis la TVR). În această emisiune au figurat nume mari ale muzicii uşoare româneşti. Silvia Dumitrescu a interpretat, în duet cu Mircea Dumitrescu, piesa “M-am supărat pe inima mea” de Gelu Solomonescu.
 • Participă la secţiunea "Interpretare" a celei de-a opta ediţii a Concursului de Creaţie şi Interpretare “Bucureşti’84” (19-23 mai 1984), cu piesele “În pace şi linişte” (Mircea Romcescu) şi “Nu ştiu de ce” (Camelia Dăscălescu).
 • Participă pentru prima dată la secţiunea “Interpretare” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’84” (29 august-0 2 septembrie 1984), cu piesele “Lăsaţi viaţa să cânte” - primă audiţie (Paul Urmuzescu/Roxana Popescu) şi “Eu şi tu” (Horia Moculescu/Eugen Rotaru). Participă şi la secţiunea de “Creaţie” a Festivalului cu piesa “În urma ta” (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu), interpretată în duet cu Mircea Dumitrescu. În cadrul festivalului, Silvia şi Mircea Dumitrescu susţin un microrecital, unde au interpretat piese de Jolt Kerestely.
 • Începând cu acest an, face parte din distribuţia celor mai renumite spectacole de cabaret de pe Litoral şi din Bucureşti.
1985
 • Silvia şi Mircea Dumitrescu participă la de-a 6-a ediţie a Concursului de Creaţie de Muzică Uşoară Românească "Melodii84" (14–17 februarie 1985). La secţiunea “Muzică de dans în primă audiţie” sunt prezenţi cu piesaAstă seară dansăm (Horia Moculescu), care obţine Premiul de Popularitate, iar la secţiunea “Melodiile anului 1984”, cu piesa “În urma ta (Alexandru Wilmany), prezentată în afara concursului. În seara de Gală, a avut loc un recital al tinerilor interpreţi, în cadrul căruia au evoluat şi Silvia şi Mircea Dumitrescu.
 • În luna mai, piesa "Azi vine primăvara" (Mircea Drăgan), interpretată de Silvia şi Mircea Dumitrescu, obţine Premiul de Popularitate în cadrul celei de-a 17-a ediţii a concursului TV "Şlagăre în devenire". Concursul s-a difuzat la TVR pe 04 mai 1985.
 • Silvia Dumitrescu obţine Premiul I la secţiunea Interpretare” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia’85” (28 august-01 septembrie 1985). Pe atunci, premiul acordat de Uniunea Tineretului era echivalent cu premiul I. A participat în concurs cu piesele “În amurg” (Aurel Giroveanu) şi “Nu-mi pare rău” (Marius Ţeicu/Roxana Popescu), cea din urmă, prezentată în primă audiţie, devine primul succes al artistei. În cadrul festivalului, Silvia şi Mircea Dumitrescu susţin şi un microrecital.
 • După Festivalul “Mamaia’85”, participă la diverse emisiuni şi spectacole radio şi TV,  realizate de Aurora Andronache, Ioana Bogdan, Titus Munteanu sau Mariana Şoitu.
 • În octombrie, înregistrează la Radio România piesele lansate la Mamaia ("În amurg" şi "Nu-mi pare rău"), precum şi "Să zburăm" (Dumitru Lupu).
 • Pe 12 octombrie, are una dintre primele apariţii solo la TVR, în emisiunea de mare succes "Dans cu poante şi fără", realizată de Titus Munteanu şi Doina Anastasiu. În cadrul emisiunii, unde au evoluat cele mai în vogă vedete ale momentului, Silvia Dumitrescu interpretează "Nu-mi pare rău" (Marius Ţeicu), primul său succes.
 • În perioada 30-31 octombrie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, participă la prima ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică de Dans pentru Tineret, cu piesele "Născută pentru dans" (Mircea Drăgan/Gina Teodorescu) şi "Să păstrezi un loc pentru dragostea mea" (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu), cea din urmă interpretată în duet cu Mircea Dumitrescu. În seara de gală (31 octombrie 1985) , Silvia Dumitrescu prezintă, în afara concursului, piesa "Prietenă ţi-e muzica" (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu), interpretată tot în duet cu Mircea Dumitrescu. 
 • În luna noiembrie a acestui an, efectuează primul turneu peste hotare, în fosta Republică Democrată Germană, cu trupa lui Petre Răduţă. Turneul va dura 3 luni, până la începutul anului 1986.
 • Începând cu acest an, o serie de articole şi interviuri cu şi despre Silvia Dumitrescu, apar în reviste, ziare sau almanahuri româneşti precum "Cărăbuş Expres" (revistă editată de Teatrul de Revistă "Constantin Tănase"), "Contemporanul", "Femeia", "Flacăra", "Informaţia Bucureştiului", "Litoral", "Săptămâna Culturală a Capitalei", "Scânteia Tineretului", "Tribuna", etc.
1986
 • În luna ianuarie, îşi încheie turneul în fosta Republică Democrată Germană.  
 • Lansează piesa "Dragostea" (ianuarie 1986, Dinu Giurgiu).
 • La începutul acestui an, efectuează un turneu de 3 luni în Turcia (Izmir, Antalya), alături de trupa lui Cornel Patrichi.
 • Piesa de mare succes "Nu-mi pare rău" (Marius Ţeicu), lansată de Silvia Dumitrescu la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia'85,  figurează pe coloana sonoră a filmului "Al patrulea gard, lângă debarcader" (regia: Cristiana Nicolae). Filmul are premiera pe 28 aprilie 1986. 
 • La Festivalul Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’86” (27-31 august 1986), Silvia şi Mircea Dumitrescu participă la secţiunea “Creaţie” cu piesa “Ploaia din vis” (Marius Marchiş), care obţine Diploma Specială a Juriului.
 • Participă la cea de-a opta ediţie a Festivalului Cântecului Ostăşesc (10-12 octombrie 1986), cu piesele “Am să te aştept, ostaşul meu” (Petre Găluşanu) şi “Cânt pentru voi” (Ionel Tudor), cea din urmă fiind distinsă cu Premiul Biroului UTC din Consiliul Politic Superior al Armatei.
1987
 • Este prezentă în programul Revelion'87 al Televiziunii Române cu piesa "Nu-mi pare rău" (Marius Ţeicu).
 • Lansează piesele "Visăm" (martie 1987, Petre Găluşanu), "E viaţa mea" (iulie 1987, Petre Găluşanu) şi "Dintr-un vis am strâns albastru" (decembrie 1987, Dani Constantin).
 • Participă la cea de-a doua ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică de Dans de la Costineşti (10-12 iulie 1987), cu piesa "E viaţa mea" (Petre Găluşanu/Andreea Andrei). Este remarcată de compozitorul Adrian Enescu, care este membru al juriului.
 • În luna decembrie, compozitorul Dani Constantin îi încredinţează Silviei Dumitrescu piesa "Dintr-un vis, am strâns albastru" (lansată de Mihaela Oancea, care, în mai 1987, s-a retras din muzică).
 • Pe 26 decembrie, în cadrul celei de-a 21-a (şi, din păcate, ultima) ediţii  a concursului TV "Şlagăre în devenire", desfăşurată la Sala Radio din Bucureşti, Silvia Dumitrescu participă, în afara concursului, cu piesa de grup “Melodii, melodii(Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru). Piesa este  interpretată de un grup de solişti format din: Dana Bartzer, Valeriu Crişan, Marilena Dobre, Mircea Dumitrescu, Silvia Dumitrescu, Loredana Groza, Daniel Iordăchioaie, Daniela Nicol, Doru Stelian, Angela Stoica.
1988
 • Este prezentă în programul Revelion'88 al Televiziunii Române cu piesa "Dintr-un vis, am strâns albastru" (Dani Constantin).
 • Devine angajata Ansamblului “Tinerimea Română” (pe atunci Ansamblul CC al UTC). Artista va fi angajată la acest Ansamblu, până în anul 2011.
 • În această primăvară, Dani Constantin îi mai încredinţează Silviei Dumitrescu piesele "Viaţa va fi" (aprilie 1988, lansată de Mihaela Oancea în 1986) şi “Tu, om bun” (mai 1988). 
 • În acest an, lansează şi piesele "Tânără stea" (Marius Ţeicu) şi “Gândul meu curat” (noiembrie 1988, G. Mihăilă).
 • Participă, în afară de concurs, la cea de-a 9-a şi, din păcate, ultima ediţie a Concursului de Creaţie de Muzică Uşoară Românească Melodii’87 (11-13 martie), desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti, cu piesa de grup “Melodii, melodii(Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru). Piesa este  interpretată de un grup de solişti format din: Dana Bartzer, Valeriu Crişan, Marilena Dobre, Mircea Dumitrescu, Silvia Dumitrescu, Loredana Groza, Daniel Iordăchioaie, Daniela Nicol, Doru Stelian, Angela Stoica.
 • În primăvara acestui an, începe colaborarea de mare succes cu compozitoriul Adrian Enescu.
 • În luna mai, apare piesa “Noi am ales” (Adrian Enescu). În scurt timp, piesa devine un mare şlagăr.
 • În luna iunie, apare “O poveste oarecare” (Adrian Enescu) care, de asemenea, are succes. 
 • Efectuează un turneu în Bulgaria, alături de Loredana Groza, Ştefan Hruşcă şi Vasile Şeicaru.
 • În Topul muzical, apărut în revista “Săptămâna” (numărul 33 din 19 august 1988) şi realizat de Andrei Partoş, pe baza preferinţelor ascultătorilor, Silvia Dumitrescu obţine locul 4 cu piesa “Noi am ales” (Adrian Enescu). 
 • În luna noiembrie, apare piesa “Ochi căprui” (Adrian Enescu), care are succes.
 • Pe 18 decembrie, in cadrul unui spectacol susţinut la Sala Polivalentă, interpretează în primă audiţie, piesa "Cred în tine" (Adrian Enescu), care, în scurt timp, devine un mare succes. "Cred în tine" este o piesă emblematică, atât pentru Adrian Enescu, cât şi pentru Silvia Dumitrescu.
 • În luna decembrie, efectuează un turneu în fosta URSS, alături de trupa “Compact” şi interpreta Angela Stoenescu. În cadrul turneului, susţine o serie de concerte în Republica Moldova, inclusiv două concerte la Chişinău.
1989
 • Este prezentă în programul Revelion'89 al Televiziunii Române cu piesele "Noi am ales" şi "O poveste oarecare" (ambele de Adrian Enescu).
 • În acest an lansează piesele “Numai noi” (ianuarie 1989, Marius Ţeicu), “Un pas spre infinit” (aprilie 1989, Gh. E. Marian), care s-au bucurat de succes.
 • În Topul muzical, apărut în revista “Săptămâna” (numărul 14 din 7 aprilie 1989) şi realizat de Andrei Partoş, pe baza preferinţelor ascultătorilor, Silvia Dumitrescu obţine locul 3 cu piesa “Gândul meu curat” (G. Mihăilă).
 • În luna aprilie, apare piesa "Ce s-a întâmplat?" (Adrian Enescu), a cincea colaborare cu Adrian Enescu care, de asemenea, se bucură de succes.
 • Pe 21 mai, îmbrăcată în frac şi joben, susţine un recital de mare succes în cadrul Concursului de Dans, realizat de Titus Munteanu şi prezentat de Octavian Ursulescu, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Recitalul a fost filmat de către TVR, dar nu a fost difuzate pe post decât nişte fragmente.
 • În perioada 01-08 iulie, efectuează un turneu în Coreea de Nord, unde cântă în cadrul Festivalui Mondial al Tineretului şi Studenţilor. Silvia Dumitrescu a evoluat alături de Doru Căplescu, Loredana Groza, Holograf şi Daniel Iordăchioaie.
 • Este pomenită în cartea "Meridianele cântecului" (1989, Editura Muzicală), scrisă de muzicologul Daniela Caraman Fotea şi lansată în luna iulie. Cartea este o enciclopedie de muzică uşoară românească.
 • În Topul muzical, apărut în revista “Săptămâna” (numărul 30 din 28 iulie 1989) şi realizat de Andrei Partoş, pe baza preferinţelor ascultătorilor, Silvia Dumitrescu obţine locul 1 cu piesa “Ce s-a întâmplat?” (Adrian Enescu). Piesa va ramâne pe locul 1 timp de două săptămâni.  
 • În perioada 08-10 septembrie, participă la cea de-a treia ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică de Dans de la Costineşti, cu piesa “Dansul” (Doru Căplescu/Dan V. Dumitriu), care este distinsă cu Premiul I (Marele Premiu) şi devine unul dintre cele mai mari succese ale artistei. Astfel, Silvia Dumitrescu începe colaborarea de mare succes cu Doru Căplescu. 
 • Pe 24 septembrie, este protagonista rubricii "Autograf muzical", difuzată în cadrul emisiunii TV "Album Duminical". În acest "Autograf muzical", este difuzată, în primă audiţie, piesa "Miracol infinit" (Doru Căplescu), care devine un alt mare succes.
 • În Topul muzical, apărut în revista “Săptămâna” (numărul 46 din 17 noiembrie 1989) şi realizat de Andrei Partoş, pe baza preferinţelor ascultătorilor, Silvia Dumitrescu obţine locul 1 cu piesa “Cred în tine” (Adrian Enescu). Piesa va ramâne pe locul 1 timp de două săptămâni.  
 • În decembrie, efectuează un nou turneu în fosta URSS. În timpul evenimentelor din decembrie 1989, artista îşi prelungeşte turneul din URSS, pentru a participa la o serie de spectacole de strângere de fonduri pentru Crucea Roşie din România.
1990
 • Este prezentă în programul Revelion'90 al Televiziunii Române care s-a filmat înainte de căderea regimului Ceauşescu, în perioada 11-17 noiembrie 1989, la Galeriile Comerciale "Omnia" din Ploieşti.
 • În primăvara acestui an, lansează piesele “Dacă vei pierde dragostea mea” (Marcel Dragomir), “M-am suparat, iubirea mea” (Marcel Dragomir), “Poate” (Ionel Tudor), “Te condamn, iubite” (Marius Ţeicu).
 • Tot în prima parte a acestui an, lansează “Stau pe o margine de lună”, cea de-a şasea colaboare cu Adrian Enescu.
 • În luna aprilie, participă la Gala-concert Interşlagăr'90 (fostul concurs "8 şlagăre în studio”), ce a avut loc la Moscova (Rusia). Însoţită de Marcel Dragomir, Silvia Dumitrescu a interpretat două compoziţii noi ale acestuia (“Dacă vei pierde dragostea mea”, “M-am suparat, iubirea mea”), care au obţinut Premiul de Popularitate.
 • Pe 28 aprilie, participă în show-ul TV, de mare succes, "Red Hot", realizat de Titus Munteanu şi Anghel Mora. În cadrul acestui show, interpretează "Love me, baby", varianta în limba engleză a celebrei piese "Cred în tine" (Adrian Enescu). Acest show a fost premiat la Festivalul Internaţional al filmelor de televiziune "Rose d'or" de la Montreux, Eleveţia.
 • În perioada 01-22 august, efectuează un turneu în Italia, alături de Elena Cârstea şi Loredana Groza. Turneul a fost organizat de coregraful Constantin Duţu, care a şi semnat regia acestui spectacol la care au participat şi solişti de balet ai Operei Române din Bucureşti.
 • Imediat după turneul din Italia, participă la secţiunea “Creaţie” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’90” (22-26 august 1990), cu piesa “Marea credea că-i o glumă” (Marius Dumitrescu/Marcel Ionescu), care obţine Premiul pentru Debut Componistic. În penultima seară a Festivalului, susţine un recital de zile mari. Momentele inedite oferite de artistă au fost, interpretarea la pian a unei piese clasice (“Nocturna” de Fr. Chopin), interpretarea în limba engleză a piesei “Cred în tine” şi apariţia pe patine cu rotile, pe ritmurile piesei “Miracol infinit”. 
 • Figurează pe albumul lui Nicu Alifantis, "Risipitorul de iubire". Muzica albumului este semnată de Nicu Alifantis, iar aranjamentele muzicale de Doru Căplescu. Înregistrările au avut loc în perioada februarie-iunie 1990, la studiourile "Tomis" din Bucureşti.
 • În toamna acestui an, apare la casa de discuri Electrecord, “Cred în tine”, primul album al Silviei Dumitrescu, cu piese de Adrian Enescu şi Doru Căplescu. Artista a aşteptat mai bine de un an apariţia acestui album. Iniţial, albumul trebuia să apară pe piaţă în toamna anului 1989, dar, datorită evenimentelor din decembrie 1989, lansarea acestuia a fost amânată.
1991
 • Lansează piesele “Soare din val” (ianuarie 1991, Adrian Enescu), “Stai puţin” (ianuarie 1991, Adrian Enescu), “Vreau să ştiu azi cine sunt” (martie 1991, Cătălin Târcolea), “Opoziţie” (martie 1991, Doru Căplescu), “Hey, You” (aprilie 1991, Adrian Enescu), toate bucurându-se de succes.
 • Pe 13 ianuarie, participă la Sala Radio din Bucureşti, în cadrul primei ediţii a concursului TV "O melodie dintr-o sută", cu piesa “Soare din val” (Adrian Enescu), care se va bucura de succes. Prezentatoarea concursului a fost Angela Similea. Acest concurs s-a vrut a fi o continuare a celebrului "Şlagăre în Devenire" (1980-1987), dar, după doar câteva ediţii, a fost întrerupt.
 • Pe 10 martie, în cadrul galei Premiilor “Tineretul liber” pe anul 1990, desfăşurată la Sala Radio, Silvia Dumitrescu este distinsă cu Premiul “Solista anului 1990”.
 • Pe 16 martie, participă la Sala Radio din Bucureşti, la cea de-a treia ediţie a concursului TV "O melodie dintr-o sută", cu piesa “Vreau să ştiu azi cine sunt” (Cătălin Târcolea). Prezentatorul concursului a fost Cornel Constantiniu. Acesta a fost începutul unei frumoase colaborări cu muzicianul Cătălin Târcolea care îi va mai încredinţa Silviei Dumitrescu alte trei piese.
 • În vara acestui an, Silvia Dumitrescu, Geanina Olaru şi formaţia “Holograf” întreprind un lung turneu în Olanda. Silvia Dumitrescu şi Holograf au mai întreprins turnee în Olanda în anii 1991-1993. Pănă în februarie 1993, Silvia Dumitrescu şi Holograf, a făcut de zeci de ori traseul România - Olanda. Artista a petrecut două revelioane în Olanda. În cadrul acestor turnee, îl cunoaşte pe muzicianul Florin Ochescu (pe atunci membru al formaţiei Holograf), viitorul său soţ. Silvia Dumitrescu şi Holograf au susţinut şi câteva concerte în Germania. Un impresar olandez s-a ocupat de concertele lor în Olanda şi Germania.
 • La Festivalul şi Concursul Internaţional de Muzică Uşoară“Bucureşti’91” (03-07 iulie 1991), aflat la prima ediţie, SilviaDumitrescu îşi face debutul componistic. Artista a scris pentru Victoria Balcu (una dintre concurentele de la secţiunea “Interpretare”), piesa “Thea”, pe versurile lui Cosmin Marian.
1992
 • Lansează piesele de mare succes “Şi mama-mi spune” (Mihai Grigoriu/Romeo Iorgulescu), “Sperând pe mai târziu” (Virgil Popescu/Aurel Storin), “Catrina” (Prelucrare folclorică de Bogdan Cristinoiu).
 • Silvia Dumitrescu figurează pe coloana sonoră a filmului artistic "Vinovatul", cu piesele "Hey, You" (Adrian Enescu) şi "Love Me, Baby" (Adrian Enescu - varianta în limba engleză a piesei "Cred în tine"). Filmul, în regia lui Alexa Visarion, are premiera pe 27 ianuarie 1992.
 • Alături de Holograf, efectuează noi turnee în Olanda.
 • Susţine un recital la cea de-a 25-a ediţie a “Festivalului Tinereţii" de la Amara, Ialomiţa (07-09 august 1992). 
 • Susţine un nou recital de succes pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară“Mamaia’92” (16-19 august 1992). În cadrul recitalului lansează piesa “Vă place genul meu”, prima colaborare cu Florin Ochescu. De asemenea, a fost invitată să cânte piesa "Summertime" şi în recitalul orchestrei Radioteleviziunii Române – Dirijor: Ion Cristinoiu. Realizator: Titus Munteanu.
 • Pe 22 august, participă în cadrul etapei 03, a primei ediţii a concursului TV "Trei din zece pentru un show" (TVR1). Etapa 03 a constat în show-ul TV al compozitorului Virgil Popescu, câştigătorul concursului. Silvia Dumitrescu participă cu piesa "Sperând pe mai târziu", prima sa colaborare cu Virgil Popescu, care devine un mare succes.
1993
 • Pe 27 februarie, la scurt timp după încheierea unui nou turneu în Olanda cu trupa "Holograf", Silvia Dumitrescu se căsătoreşte cu muzicianul Florin Ochescu.
 • Însărcinată în şase luni, participă la secţiunea “Creaţie” a Festivalului şi Concursului Internaţional de Muzică Uşoară “Bucureşti’93” (23-25 aprilie 1993) cu piesa “Uită-mă” (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu). Din păcate, aceasta a fost ultima ediţie a acestui festival.
 • Pe 20 iulie, Silvia Dumitrescu dă naştere unui băiat – viitorul pianist Iulian Ochescu.
 • Piesa “Şi mama-mi spune” (Mihai Grigoriu), devenită şlagăr în interpretarea Silviei Dumitrescu, este prezentată la secţiunea “Creaţie-Şlagăre” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’93” (22-24 iulie 1993). Deoarece artista tocmai născuse, piesa a fost interpretată în festival de către Adina Rus.
 • Silvia Dumitrescu începe să interpreteze colinde alături de Dana Bartzer, Dan Creimerman şi Adrian Pleşca (Artanu).
1994
 • După a scurtă absenţă de pe scena muzicală, revine cu un recital de succes, în cadrul celei de-a 07-a ediţii a Festivalului Internaţional “Cerbul de aur” (Piaţa Sfatului din Braşov, 31 august - 04 septembrie 1994) de la Braşov. În cadrul recitalului, care a avut loc pe 01 septembrie, interpretează în primă audiţie piese de pe viitorul său album. Acestea au fost prelucrările din folclor "Aşa beu oamenii buni", "Dragă vecină", "Săraca, inima mea" realizate de Adrian Enescu, "Medley-ul" realizat de Doru Căplescu şi piesa "Is It Love", interpretată în duet cu Marius Dragomir. 
 • "Saraca inima mea" (prelucrare din folclor de Adrian Enescu), interpretată de Silvia Dumitrescu,  figurează pe coloana sonoră a filmului "Pepe şi Fifi" (regia: Dan Piţa), a cărui premieră are loc pe 23 septembrie 1994.
 • În această toamnă, reia concertele şi turneele prin ţară. De asemenea, artista revine şi pe micul ecran, unde apare în cadrul unor numeroase emisiuni de divertisment, pe posturile TVR1, TVR2, Tele7ABC şi Antena1.
 • Tot în toamna acestui an, are un mare succes cu piesele "Aşa beu oamenii buni", "Dragă vecină" şi "Săraca, inima mea". Toate sunt prelucrări din folclor, realizate de Adrian Enescu.
1995
 • Pe 16 februarie, lansează cel de-al doilea album al său – “Provocare” (Intercont). Albumul cuprinde piese ce poartă semnătura lui Adrian Enescu, Doru Căplescu şi Florin Ochescu. Albumul a fost lansat la magazinul “Muzica” din Bucureşti. În aceeaşi seară, a avut loc şi o petrecere de lansare, la discoteca “Music Factory” din Bucureşti.
 • Apare videoclipul piesei “Lumea mea” (Florin Ochescu/Silvia Dumitrescu), produs de Tele7ABC şi regizat de Cătălin Căţoiu. Clipul a fost filmat la Şcoala Centrală din Bucureşti, liceu pe care artista l-a absolvit.
 • Participă la secţiunea “Creaţie-Şlagăre” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’95” (26 - 30 iulie 1995) cu piesa “Lumea mea” (Florin Ochescu/Silvia Dumitrescu). De asemenea, susţine un nou recital pe scena Festivalului. Acesta a fost primul recital cu trupă pe care l-a avut la Festivalul de la Mamaia.
 • Reprezintă România la cea de-a 08-a ediţie a Festivalului “Cerbul de Aur” (Piaţa Sfatului din Braşov, 30 august - 03 septembrie 1995). Artista obţine Premiul I la secţiunea “Videoclip” (cu clipul “Lumea mea”) şi Premiul III la secţiunea “Discografie” (cu albumul “Provocare”). 
 • La casa de discuri Intercont Music, este lansat albumul “Colinde”, în interpretarea soliştilor Dana Bartzer, Dan Creimerman, Silvia Dumitrescu şi Adrian Pleşca (Artanu). Albumul va fi reeditat în 2001, de casa de discuri Electrecord.
1996
 • În februarie, susţine un show de succes, în cadrul popularei  serii de concerte "Gala Tele7ABC". Concertul a fost difuzat de postul de televiziune Tele7ABC.
 • Pe 14 aprilie, este difuzat la ProTV concertul “Provocare – Silvia Dumitrescu şi invitaţii săi”. Evenimentul a fost realizat de ProTV şi Intercont Ltd. Producător: Bogdan Albu.
 • La cea de-a 09-a ediţie a Festivalului “Cerbul de Aur” (Piaţa Sfatului din Braşov, 08 - 13 iulie 1996), participă cu un microrecital, în cadrul Recitalului-Etno Pop, care a avut loc în prima seară a festivalului.
 • Susţine un recital, la cea de-a 29-a ediţie a “Festivalului tinereţii" de la Amara, Ialomiţa (02-04 august 1996). 
 • Participă la secţiunea “Creaţie-Prime Audiţii” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’96” (29 august – 01 septembrie 1996), cu piesa “An după an” (Dan Creimerman), interpretată alături de Dana Bartzer, Dan Creimerman şi Aurelian Temişan.
1997
 • La cea de-a 10-a ediţie a Festivalului “Cerbul de Aur” (Piaţa Sfatului din Braşov, 23 – 28 iunie 1997), participă cu un microrecital, în cadrul serii "Gala Vedetelor", care a avut loc în data de 25 iunie.
 • Silvia Dumitrescu participă la secţiunea “Creaţie-Şlagăre” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’97” (28 august – 01 septembrie 1997), cu piesele “Vino” (Florin Ochescu) şi “Primăvara” (Virgil Popescu), cea din urmă interpretată alături de Zoia Alecu, Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Oana Sârbu şi Laura Stoica.
 • În această toamnă, lansează piesa "Sharica" (Florin Ochescu), care are un mare succes.
1998
 • Pe 14 martie, participă la Finala Naţională Eurovision România '98, cu piesa "Aripi de-aş avea" (Simion Radu/Cristina Erhan), interpretată alături de Adria Şerban, Carmen Trandafir şi Mariana Ţurcanu. Evenimentul are loc la Palatul Copiilor din Bucureşti.
 • Pe 27 martie, lansează cel de-al treilea album al său - “Încredere”, cu piese de Bogdan Cristinoiu, Florin Ochescu şi Virgil Popescu. Albumul este produs de G&S. “Asta-i felul meu” (Virgil Popescu/Dumitru Popescu Chiselet) şi “Sharica” (Florin Ochescu) sunt două mari succese de pe acest album. După lansarea albumului, a avut loc şi o petrecere la discoteca “Why Not” din Bucureşti. 
 • Figurează cu două piese pe albumul "X-treme”, semnat Alter Ego (un proiect muzical realizat de Cătălin Târcolea). Albumul a apărut la Zone Records.
 • Participă la secţiunea “Creaţie-Şlagăre” a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Mamaia’98” (26-29 august 1998), cu piesa “Sharica” (Florin Ochescu). În cadrul emisiunii "Dopo Festival" (TVR1), Silvia Dumitrescu, alături de trupa sa,  susţine un recital în faţa teatrului "Soveja", locul de desfăşurare al Festivalului Mamaia'98.
 • Începe să predea muzică la grădiniţe muzicale.
2000
 • Susţine un recital la cea de-a 30-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară "Mamaia'2000" (01 - 04 septembrie 2000). 
 • În toamna acestui an, se înscrie la cursurile Facultăţii de Muzică, Secţia Pedagogie.
2001
 • Întreprinde primul său turneu în SUA.
 • La Electrecord, este reeditat albumul “Colinde”, în interpretarea soliştilor Dana Bartzer, Dan Creimerman, Silvia Dumitrescu şi Adrian Pleşca (Artanu). Albumul a apărut prima oară în anul 1994, la Intercont Music.
 • La sfârşitul acestui an, întreprinde un al doilea turneu în SUA, alături de Laza Cnejevici, Mirabela Dauer, Doru Octavian Dumitru, Gigi Marga, Horia Moculescu, Oana Sârbu.
2002
 • La începutul anului, continuă turneul în SUA, alături de Laza Cnejevici, Mirabela Dauer, Doru Octavian Dumitru, Gigi Marga, Horia Moculescu, Oana Sârbu.
 • Participă la înregistrarea albumului de mare succes “Cutiuţa muzicală 2”, lansat pe 16 aprilie 2002, de MediaPro. Silvia Dumitrescu figurează cu piesele: “Alunelul”, “Ceata lui Piţigoi”, “Cucule, pasăre sură”, “Înfloresc grădinile”, “Veveriţa”.
 • La sfârşitul acestui an, întreprinde un nou turneu în SUA, alături de Laura Stoica. Turneul va dura pâna la începutul anului 2003.
2003
 • În prima parte a anului, continuă turneul în SUA, alături de Laura Stoica.
 • Silvia Dumitrescu continuă studiile de jazz cu profesorul Mircea Tiberian.
2004
 • Este trecută în cartea “Alternative Pop-Dance” (Editura Humanitas Educaţional), realizată  de Titus Andrei şi Diana Caraman–Fotea. Pe 05 februarie 2004, participă la Sala Radio, la lansarea cărţii respective.
 • În vara acestui an, absolvă cursurile Facultăţii de Muzică, Secţia Pedagogie.
 • Începând cu acest an, şi până în prezent, susţine frecvent recitaluri de jazz şi blues în diverse cluburi şi localuri.
2005
 • Împreună cu soţul său, muzicianul Florin Ochescu, abordează şi genul blues, alaturându-se trupei acestuia, cu care susţine în mod frecvent concerte.
 • În acest an, este menţionată în cartea "Muzica vieţii mele" (Editura Curtea Veche, 2005), scrisă de compozitorul Mircea Drăgan.
 • Pe 30 mai, la Sala Radio, llansează albumul “Miracol infinit – Best of Silvia Dumitrescu”. Albumul, apărut la “Casa Radio”, cuprinde 19 succese din repertoriul interpretei şi este dedicat compozitorului Doru Căplescu, care a decedat pe 06 octombrie 2003.
 • În luna octombrie, devine realizatoarea şi prezentatoarea emisiunii “Ghici cine vine la Silvia?” (TVRM). Timp de un an, emisiunea va figura în grila de programe a TVRM.
2006
 • Continuă emisiunea “Ghici cine vine la Silvia?” (TVRM).
 • Pe 25 august, alături de alţi mari solişti de muzică uşoară, participă la cea de-a 36-a ediţie a Festivalului de muzică uşoară “Mamaia 2006” (25 - 27 august 2006). Pe 25 august, în cadrul primei seri a show-ului TVR 50, acompaniată de Big Band-ul Radio, interpretează piesa “În amurg” (Aurel Giroveanu). Cu acest prilej, artistei i se acordă “Diploma de Onoare” şi Trofeul TVR50 "cu ocazia jubileului TVR şi pentru rolul avut în istoria Televiziunii Române". 
 • Pe 07 octombrie, Silvia Dumitrescu, Tino Furtună şi Mugurel Vrabete sunt invitaţii lui Andrei Partoş, în emisiunea radio "Psihologul Muzical" (Radio România Actualităţi).
 • La sfârşitul acestui an, îşi încheie emisiunea“Ghici cine vine la Silvia?” (TVRM).
2007
 • Figurează cu două piese de jazz pe compilaţia “Radio Big Band Boogie”, apărută la Casa Radio.
 • In februarie, participă la înregistrarea piesei de grup "In Memoriam Laura Stoica" (muzică şi text: Ovidiu Komoryik), alături de (în ordine alfabetică) Elena Cârstea, Cătălin Crişan, Ovidiu Komoryik, Sanda Ladoşi, Cristi Nistor, Daniela Răduică, Oana Sărbu, Angela Similea. Îndrăgita interpretă Laura Stoica, a decedat pe 9 martie 2006, în urma unui accident rutier.
2008
 • Efectuează un turneu în Germania şi Austria, alături de orchestra de jazz “Poldi Big Band”.
 • Pe 01 martie, participă în emisiunea “Cerbul de Aur... de la alb-negru la color”, realizată de Televiziunea Română, pentru a celebra 40 de ani de la debutul festivalului, în 1968. Numeroase personalităţi au fost prezente în studioul 3 al TVR pentru a evoca, pentru telespectatori, istoria Cerbului de Aur de la alb-negru la color.
 • În primăvara acestui an, este invitată în emisiunea "O dată-n viaţă" (TVR1), moderată de Iuliana Tudor, unde reprezintă zona Moldovei.
 • Pe 19 octombrie, participă la Sala Radio, în cadrul concertului extraordinar susţinut de Big Band-ului Radio, dirijat de celebrul muzician de jazz Peter Herbolzheimer. Artista interpretează piesa "Love for Sale". Concertul a fost difuzat de Radio România Muzical.
2010
 • Pe 22 iulie, este lansat albumul “Best of Silvia Dumitrescu”, apărut la casa de discuri “Ovo Music”. Albumul, care conţine 17 succese din repertoriul artistei, a avut lansări la Esplanada Cora Pantelimon (22 iulie 2010) şi Carrefour Orhideea (23 iulie 2010).
 • Pe 12 octombrie, împreună cu soţul său Florin Ochescu şi fiul său Iulian Ochescu, sunt invitaţi în emisiunea "Confesiuni" (TVR2), realizată de Iuliana Marciuc.
2011
 • Pe 19 noiembrie, participă în emisiunea "Întrecerea anilor" (TVR1), prezentată de Mircea Radu, unde interpretează piesa "Dragă vecină" (Prelucrare din folclor de Adrian Enescu), lansată în 1994. În ediţia respectivă, competiţia a fost între anii'60 şi '90.
 • Pe 30 noiembrie, participă la prima ediţie a Galei Ovo Music - Şlagărele noastre toate, defăşurată la Sala Palatului. În cadrul galei, susţine un microrecital şi, ca şi ceilalţi artişti care au luat parte la manifestare, este distinsă cu Trofeul Ovo Music.
2012
 • Acesta este anul în care Silvia Dumitrescu revine la muzica pop. 
 • La începutul lunii aprilie, începe o colaborare cu Robert Anghelescu de la "Proconsul". Prima piesă lansată este "Spune-mi, Doamne".
 • Pe 08 aprilie, piesa "Spune-mi, Doamne" este difuzată, în premieră, la Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii "Romanticii", realizată de Titus Andrei.
 • Pe 10 aprilie 2012, în cadrul emisiunii "La mustaţă" (TVR2), prezintă în primă audiţie, piesa "Spune-mi, Doamne" (Robert Anghelescu).
 • Pe 20 aprilie, este invitată emisiunea "O dată-n viaţă" (TVR1), moderată de Iuliana Tudor, unde reprezintă zona Banatului.
 • În luna iunie, lansează un remix al celebrei piese "Dansul" (Doru Căplescu). Remixul a fost realizat de Robert Anghelescu şi Andy Robert. 
 • Remixul piesei "Dansul" (Doru Căplescu, remix Robert Anghelescu), interpretată de Silvia Dumitrescu, ocupă locul 3, în Clasamentul Lunii Iunie 2012, la Top Românesc, realizat la Radio România Actualităţi, de Titus Andrei. 
 • Pe 22 iulie, este lansată pe Facebook, Pagina Oficială de Artist a Silviei Dumitrescu.
 • După o lungă absenţă, revine pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 (23-26 august 2012). Artista participă la secţiunea "Creaţie" cu piesa "Şi zbor" (Robert Anghelescu). Aceasta a fost ultima ediţie a festivalului.
 • Piesa "Şi zbor" (Robert Anghelescu), interpretată de Silvia Dumitrescu, ocupă locul 3, în Clasamentul Lunii Septembrie 2012, la Top Românesc, cel mai vechi top de muzică românească din ţară, realizat la Radio România Actualităţi, de Titus Andrei.
 • Pe 08 noiembrie, susţine un microrecital la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, în cadrul unui concert organizat cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la înfiinţarea acestei instituţii. În cadrul evenimentului, este distinsă şi cu Diploma pentru Întreaga Activitate Cultural-Artistică, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Casei de Cultură a Studenţilor. 
 • Pe 09 noiembrie, la cinema "Eforie" din Bucureşti, participă la premiera filmului muzical "Cătun fericit", regia Dumitru Cucu. Muzica şi scenariul aparţin compozitorului Dumitru Lupu. Silvia Dumitrescu, alături de alţi artişti, face parte din distribuţia acestui film muzical. 
 • Pe 18 noiembrie, participă la cea de-a doua ediţie a Galei Ovo Music - Seara vocilor de aur, defăşurată la Sala Palatului. În cadrul galei, susţine un microrecital şi, ca şi ceilalţi artişti care au luat parte la manifestare, este distinsă cu Trofeul Ovo Music.
 • La sfîrşitul acestui an, înregistrează piese noi pe muzica lui Virgil Popescu.
 • Pe 01 decembrie, la Control Club din Bucureşti, susţine un recital de mare succes cu ocazia demarării proiectului DISCOTECĂ. Silvia Dumitrescu este primul artist care a cântat în cadrul acestui proiect. De atunci, şi până în prezent, Silvia Dumitrescu coloaborează frecvent cu DISCOTECĂ, atât în cluburi din Bucureşti (Apollo 111, Control, Kran), cât şi în ţară (Braşov, Cluj, Tulcea). Conform paginii oficiale, “DISCOTECĂ este un colectiv de arheologie sonică, fondat de Batiscaf Radio (Paul Breazu), Coughy (Vlad Stoica) şi Sillyconductor (Cătălin Matei), al cărui scop este acela de a aduce la suprafaţă artefacte ale muzicii pop fabricate în România, cu focus pe intervalul anilor ’60-’90. Discotecă reconectează cluburile de astăzi cu o istorie muzicală fascinantă şi recompune contextele în care sound-urile RomPop au interacţionat cu publicul, prin intermediul recitalurilor unor staruri locale ale epocilor respective, al unor DJ set-uri dedicate RomPop-ului şi al reeditărilor de discuri din arhiva Electrecord”.
2013
 • În luna ianuarie, "Nu mai trage, Cupidon” (Virgil Popescu/George Popovici), interpretată de Silvia Dumitrescu, ocupă locul 10 în Clasamentul Melodiilor Anului 2012 la Top Românesc, realizat la Radio România Actualităţi, de Titus Andrei.
 • Pe 17 februarie, în cadrul emisiunii "Drept la ţintă" (Kanal D), interpretează piesa "Vreau să mint şi eu" (Virgil Popescu).
 • În perioada 27 februarie - 04 martie, efectuează un turneu în Germania. Alături de alţi artişti, susţine nişte concerte pentru comunitatea română, în oraşele Aachen, Gummersbach şi Koln.
 • Pe 09 martie, alături de alţi artişti, participă la un Flash Mob, în memoria regretatei sale prietene, Laura Stoica. Evenimentul, desfăşurat în jurul orei 15:00, pe strada Lipscani din Capitală, a fost iniţiat de dansatoarea Judith State. Artiştii au interpretat piesa "Un actor grăbit". 
 • Piesa "Vreau să mint şi eu" (Virgil Popescu), interpretată de Silvia Dumitrescu, ocupă locul 7, în Clasamentul Lunii Martie 2013, la Top Românesc, realizat la Radio România Actualităţi, de Titus Andrei. 
 • Pe 03 aprilie, în cadrul emisiunii "Drept la ţintă" (Kanal D), Silvia Dumitrescu interpretează piesa "Inimi hoinare" (Virgil Popescu).
 • Pe 15 aprilie, Silvia Dumitrescu îşi lansează Canalul Oficial de pe Youtube.
 • Pe 19 aprilie, Silvia Dumitrescu şi Florin Ochescu sunt invitaţii lui Andrei Partoş, în emisiunea radio "Psihologul Muzical" (Radio România Actualităţi).
 • Proaspăt sosită dintr-o vacanţă în Israel, apare în emisiunea "Atenţie se cântă" (TVR2), dedicată compozitorului Mircea Drăgan. În cadrul emisiunii, interpretează piesa "Vreau să mint şi eu" (Virgil Popescu).
 • Pe 14 iunie, este invitată în emisiunea "O dată-n viaţă" (TVR1), moderată de Iuliana Tudor, unde reprezintă zona Ardealului, alături de Sava Negrean Budaşcu.
 • Pe 24 iunie, în cadrul emisiunii "Un show pacătos" (Antena 2), interpretează piesa "Asta e opinia mea" (Virgil Popescu).
 • Pe 04 octombrie, susţine un recital în cadrul celei de-a 08-a ediţii a Festivalului "Dan Spătaru" (04-06 octombrie 2013), desfăşurat la Medgidia. 
 • Pe 20 octombrie 2013, în cadrul emisiunii "Să v-aminitiţi Duminica" (Naţional TV), moderată de Corina Chiriac, prezintă, în primă audiţie, piesa "Fiorul iubirii" (Virgil Popescu).
 • Pe 28 noiembrie 2013, participă la cea de-a treia ediţie a Galei Ovo Music - Seara vocilor de aur, defăşurată la Sala Palatului. În cadrul galei, susţine un microrecital şi, ca şi ceilalţi artişti care au luat parte la manifestare, este distinsă cu Trofeul Ovo Music. În cadrul microrecitalului, a fost acompaniată de trupa alcătuită din muzicienii Virgil Popescu, Titi Herescu, Puiu Pascu. Tot în cadrul galei, regretatul compozitor Doru Căplescu, de la a cărui dispariţie s-au împlinit 10 ani, primeşte o distincţie post-mortem.
2014
 • Pe 20 februarie, piesa "Fiorul iubirii" (muzică şi text: Virgil Popescu), interpretată de Silvia Dumitrescu, este una dintre cele 12 piese finaliste, intrate în Selecţia Naţională Eurovision.
 • Pe 01 martie, participă cu piesa"Fiorul iubirii" (Muzică şi text: Virgil Popescu), la Finala Eurovision România. Evenimentul a avut loc la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov şi a fost transmis pe TVR.
 • Pe 23 aprilie, în cadrul emisiunii "Să v-aminitiţi Duminica" (Naţional TV), moderată de Corina Chiriac, prezintă în primă audiţie, piesa "Under My Skin" (Manu Savu). De asemenea, artista interpretează şi piesa "Fiorul iubirii" (Virgil Popescu).
 • Pe 26 aprilie, în cadrul emisiunii "Star matinal" (Antena Stars), interpretează, în primă audiţie, piesa "Sahara" (Virgil Popescu/George Topârceanu). 
 • Pe 09 mai, în cadrul emisiunii "Necenzurat"(Antena Stars), dedicată Mihaelei Runceanu, interpretează, în primă audiţie, piesa "Cum să ajung la inima ta" (Virgil Popescu/Dumitru Popescu Chiselet). 
 • Pe 19 mai, lansează pe canalul său Youtube, piesa "Under My Skin" (Manu Savu/Theea Miculescu).
 • Pe 14 iunie, Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol apar în emisiunea "Star matinal" (Antena Stars), unde vorbesc despre prima ediţie a Festivalului "Insula Copiilor". De asemenea, artista interpretează piesa "Cum să ajung la inima ta" (Virgil Popescu/Dumitru Popescu Chiselet). 
 • În perioada 18 - 20 iulie, Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol sunt organizatorii primei ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Pop pentru Copii "Insula Copiilor", ce are loc la Insula Copiilor din Parcul Herăstrău.  Festivalul este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 1. Organizatori Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol. Membrii juriului: Virgil Popescu (preşedinte), Dida Drăgan, Stela Enache, Marina Florea, Jolt Kerestely, Georgeta Nicolae şi Marian Stere. Prezentarea a fost asigurată de Silvia Dumitrescu.
 • Pe 26 iulie, susţine un concert organizat de DISCOTECĂ pe peronul 14 al Gării de Nord din Bucureşti. Spectacolul "DISCOTECĂ şi Silvia Dumitrescu" are loc în cadrul celei de-a doua ediţii Train Delivery, organizat de Fundaţia Cărtureşti, Street Delivery şi CFR SA cu sprijinul CFR Călători şi ARCUB. "Train Delivery transformă timp de trei zile faţa Gării de Nord, aducând pe linia 14, în sălile de aşteptare și pe culoarele gării o serie de concerte şi proiecte culturale gândite să redea acestui spaţiu frumuseţea uitată".  
 • Pe 19 noiembrie 2014, la Târgul Internaţional Gaudeamus de la Romexpo din Bucureşti, are loc lansarea cărţii "Marius Ţeicu - Un compozitor de top" (Editura Tracus Arte şi Tivoli), scrisă de muzicologul Daniela Caraman Fotea. Silvia Dumitrescu, a scris în carte câteva rânduri despre Marius Ţeicu. Compozitorul i-a încredinţat până în prezent 5 piese, inclusiv "Nu-mi pare rău", primul succes al artistei lansat la Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 1985. 
 • Pe 05 decembrie, la Palatul Naţional Copiilor din Bucureşti, participă în spectacolul "Un Nou Sens", care marchează aniversarea a 35 de ani a corului de copii Meloritm, dirijat de doamna profesor Elena Nicolai. Spectacolul a fost organizat de Fundaţia pentru Copii Talentaţi.
2015
 • Pe 23 aprilie, Silvia Dumitrescu, Veta Biriş şi Gheorghe Turda, alături de alţi artişti, efectuează un turneu în Spania, unde participă la concertul "Zilele Comunităţii Româneşti din Aragon", ce a avut loc la Parcul de Distracţii din Zaragoza, Spania.
 • Pe 05 iunie, la Hotelul Continental din Cluj, Silvia Dumitrescu şi Stela Enache susţin un concert prganizat de DISCOTECĂ, în cadrul celei de-a 14-a ediţii a TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania, 29 mai - 07 iunie).
 • Pe 30 august, la Tulcea, în cadrul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle "Rawmania Fest 2015" (28 - 30 august, organizat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea), Stela Enache şi Silvia Dumitrescu susţin un concert organizat de DISCOTECĂ, pe scena de pe faleza din oraş. Acest concert a marcat pentru Silvia Dumitrescu aniversarea a 30 de ani de la consacrarea ei ca interpretă, pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 1985.
 • Pe 30 octombrie, la magazinul "Muzica" din Bucureşti, Silvia Dumitrescu lansează albumul "Fiorul Iubirii", apărut la Casa de Discuri "Eurostar" (Producător: Paul Stîngă). Albumul, ce cuprinde 11 piese noi pe muzica lui Virgil Popescu, marchează pentru Silvia Dumitrescu împlinirea a peste 30 de ani de activitate în muzica pop/uşoară românească. În perioada 2012-2015, Virgil Popescu i-a încredinţat artistei cele 11 piese care alcătuiesc materialul acestui album. La 7 dintre acestea, acompaniamentul la chitară a fost realizat de către Florin Ochescu. Prezentatorul evenimentului a fost Octavian Ursulescu. În această perioadă, artista promovează albumul "Fiorul iubirii" la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
 • Pe 21 noiembrie, Silvia Dumitrescu şi Virgil Popescu sunt invitaţii lui Andrei Partoş, în emisiunea radio "Psihologul Muzical" (Radio România Actualităţi). Cei doi au vorbit despre albumul "Fiorul iubirii".
2016
 • În perioada 04-06 martie, la Sala Teatrului din Dorohoi, participă pentru prima dată la Festivalul Concurs Naţional de Muzică Uşoară "Mărţişor Dorohoian" (ediţia 33), unul dintre cele mai vechi festivaluri interjudeţene din ţară. Pe lângă faptul că a susţinut un recital şi a fost membră a juriului, artista a oferit Premiul Silvia Dumitrescu, la Categoria 16-29 de ani, concurentului Anghel Dragoş din Bucureşti. 
 • Pe 03 iulie, este invitata lui Aurelian Preda în emisiunea "Destine celebre" (EtnoTV). În cadrul emisiunii de două ore, s-au difuzat 9 clipuri cunoscute ale artistei.
 • Pe 21 august, susţine un recital în cadrul Galei Laureaţilor celei de-a 19-a ediţii a Festivalului Concurs Naţional de Muzică Uşoară de la Sulina. Artista a dedicat acest recital compozitorului Adrian Enescu, care a decedat cu două zile mai devreme, pe 19 august 2016.
 • Pe 26 septembrie, este invitata lui Marian Stere, în emisiunea Verba Manent (Radio România Internaţional), dedicată colaborării artistei cu recent dispărutul compozitor Adrian Enescu.  
 • Pe 11 noiembrie, este invitatul special al spectacolului "Glume pe Portativ" care se joacă pe scena celebrului Teatru de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti.
 • Pe 17 şi 18 noiembrie, în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus de la Romexpo din Bucureşti (16-20 noiembrie), Silvia Dumitrescu lansează albumul "Îl aşteptăm pe Moş Crăciun", apărut la Casa de Discuri "Eurostar" (Producător: Paul Stîngă), ce cuprinde 12 colinde şi piese de iarnă pe muzica lui Virgil Popescu. Lansarea a avut loc la standul Casei de Discuri "Eurostar"
 • Pe 28 noiembrie, la magazinul "Muzica" din Bucureşti, Silvia Dumitrescu are a doua lansare a albumului "Îl aşteptăm pe Moş Crăciun", apărut la Casa de Discuri "Eurostar" (Producător: Paul Stîngă). Prezentatorul evenimentului a fost Octavian Ursulescu. În această perioadă, artista promovează albumul "Îl aşteptăm pe Moş Crăciun" la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
 • Pe 03 decembrie, apare în deschiderea emisiunii "Te cunosc de undeva" (Antena1), unde cântă în duet cu Florin Ristei şi trupa sa, un potpuriu alcătuit din piesele "Cred în tine", "Sharica", "Soare din val", "Dansul".
 • Pe 26 decembrie, în Piaţa Octavian Goga din Sighişoara, în cadrul "Târgului de Crăciun Sighişoara" (21-28 decembrie 2016), organizat de Primăria Municipiului Sighişoara, Silvia Dumitrescu susţine un concert cu piese de iarnă de pe noul album, "Îl aşteptăm pe Moş Crăciun".
 • Pe 27 decembrie, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, în cadrul "Târgului de Crăciun Bucureşti" (01-30 decembrie 2016), organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, Silvia Dumitrescu, alături de corul "Andantino", susţine un concert cu piese de iarnă de pe noul album,  "Îl aşteptăm pe Moş Crăciun".
2017
 • Pe 26 februarie, Silvia Dumitrescu şi Adina Popescu, soţia compozitorului Adrian Enescu, sunt invitatele lui Marian Stere, în emisiunea "Radioul Tău" (Radio România Internaţional). În cadrul acestei emisiuni, dedicată lui Adrian Enescu, Silvia Dumitrescu şi Adina Popescu au anunţat lansarea unui CD In Memoriam Adrian Enescu. Albumul va cuprinde aproape toate piesele pe care Adrian Enescu i le-a încredinţat Silviei Dumitrescu.
 • Pe 07 martie, la Sala Radio din Bucureşti, Silvia Dumitrescu, acompaniată de Big Band-ul Radio (dirijor: Ionel Tudor), susţine un microrecital în cadrul unui concert de jazz dedicat memoriei lui Adrian Enescu şi prezentat de Florian Lungu. Microrecitalul artistei a fost alcătuit din piesele "Soare din val", "Noi am ales", "Cred în tine" (toate pe muzica lui Adrian Enescu). Concertul a fost transmis in direct pe Radio România Cultural şi Radio România Muzical.
 • Pe 27 martie, la magazinul "Muzica" din Bucureşti, Silvia Dumitrescu lansează albumul "Cred în tine - In memoriam Adrian Enescu", apărut la Casa de Discuri "Eurostar" (Producător: Paul Stîngă), ce cuprinde 14 piese pe muzica lui Adrian Enescu. Acest album încununează frumoasa colaborare muzicală dintre Adrian Enescu şi Silvia Dumitrescu, ce a avut loc în perioada 1988-1995. Pe lângă marile succese lansate în perioada 1988-1995, pe album au fost incluse şi două piese inedite: "Milionarul din Carpaţi" şi prelucrarea după aria "Nessurn Dorma" de Puccini. Gazda evenimentului a fost Olivia Cristina Sima de la Radio România Internaţional. Lansarea a avut multe momente emoţionante. Au luat cuvântul personalităţi atât din lumea culturală, cat şi din cea a divertismentului românesc. Dintre aceştia îi amintim pe (în ordine alfabetică): Lucian Avramescu (scriitor), Gabriel Cotabiţă (interpret), Stela Enache (interpretă), Teodora Ionescu (realizator Radio România), Lucia Popescu Moraru (realizator Radio România), Carmen Movileanu (realizator TVR), Irina Margareta Nistor (critic de film), Adina Popescu (actriţă, soţia lui Adrian Enescu), Ileana Popovici (interpretă, actriţă, ilustrator muzical), Marian Stere (textier, interpret, realizator Radio România Internaţional). În această perioadă, artista promovează albumul "Cred în tine - In memoriam Adrian Enescu" la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
 • Pe 31 martie, la Clubul Kran din Bucureşti, Silvia Dumitrescu susţine concertul "Omagiu Adrian Enescu", organizat de DISCOTECĂ, în care a interpretat piese din repertoriul său, compuse de regretatul Adrian Enescu. Fragmente din concert, care a avut loc chiar de ziua de naştere a lui Adrian Enescu, s-au difuzat pe Antena Stars, la emisiunea lui Cristi Brancu. 
 • Pe 09 mai, la Teatrul Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, Silvia Dumitrescu şi actriţa Florina Cercel sunt invitatele lui Sergiu Cioiu în spectacolul "Râsul, Plânsul, Iubirea - Caleidoscop Teatral, Poetic şi Muzical". Acompaniază Vlad Creţu (chitare) şi Lyuben Gordievski (clape, baian).
 • Pe 16 mai, la Sala Radio din Bucureşti, Silvia Dumitrescu şi Big Band-ul Radio (dirijor: Ionel Tudor), susţin un concert de jazz. Concertul, difuzat în direct pe Radio România Cultural şi Radio România Muzical, este dedicat campaniei "Auzul e un dar. Nu-l ignora." 
 • Pe 29 iunie, alături de alţi artişti, participă la un Flash Mob, în memoria regretatei sale prietene, Mădălina Manole. Evenimentul a avut loc la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni şi a fost iniţiat de Daniel Gheorghe, admiratorul şi prietenul regretatei Mădălina Manole. Artiştii au interpretat piesa "Fată dragă". Evenimentul a fost filmat de către TVR1.
 • Pe 19 august, la Librăria Cărtureşti Verona din Bucureşti, Silvia Dumitrescu, alături de alte personalităţi din lumea artistică, participă la lansarea cărţii "Adrian Enescu 4ever" (Editura Tracus Arte), îngrijită de Alexandru Şipa. În carte, Silvia Dumitrescu a povestit amintirile sale legate de colaborarea cu Adrian Enescu, din care au rezultat 16 piese de muzică pop. Cartea a fost lansată la un an de la decesul compozitorului.
 • Pe 25 octombrie, Silvia Dumitrescu, alături de alţi artişti din muzica românească, participă la primul concert din seria "Gala Stelelor Muzicii Uşoare Româneştii", ce are loc la Circul Metropolitan din Bucureşti. Evenimentul a fost realizat de Circul Metropolitan, în colaborare cu ARCUB şi Primăria Capitalei. Gazdele evenimentului au fost Sanda Ladoşi (director adjunct) şi Bogdan Stanoevici (director general). Acompaniată de Big Bandul condus de Ionel Tudor şi Andrei Tudor, Silvia Dumitrescu a susţinut un microrecital. În cadrul spectacolului, este distinsă cu Trofeul Primăriei Capitalei pentru Excelenţă în domeniul Artelor. Spectacolul va fi difuzat ulterior de către TVR.
 • Pe 16 noiembrie, susţine un microrecital la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, în cadrul unui concert dedicat Mihaelei Runceanu, unde au participat colegi şi elevi ai acesteia. Spectacolul a fost organizat cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la înfiinţarea Casei de Cultură a Studenţilor. Tot în cadrul spectacolului, artista este distinsă cu Diploma pentru Întreaga Activitate Cultural-Artistică, cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a Casei de Cultură a Studenţilor. 
2018
 • Pe 05 iunie, la magazinul "Muzica" din Bucureşti, Silvia Dumitrescu lansează albumul "Asta sunt", apărut la Casa de Discuri "Eurostar" (Producător: Paul Stîngă), ce cuprinde 15 piese pe muzica soţului său, chitaristul şi compozitorul Florin Ochescu. Prezentatorul evenimentului a fost Octavian Ursulescu. Pe lângă piesele cunoscute, lansate în perioada 1992-2002 ("Lumea mea", "Sharica", "Vino", etc.), pe album sunt incluse 4 piese inedite ("Am strigat", "Colţ de rai", "Mâine", "Vise, taică, vise"). Acest album este cu totul special atât pentru Silvia Dumitrescu, cât şi pentru Florin Ochescu, deoarece este lansat la scurt timp după ce şi-au sărbătorit nunta de argint. Totodată, acesta este şi primul album de autor al lui Florin Ochescu. În această perioadă, artista promovează albumul "Asta sunt" la diverse emisiuni de radio şi televiziune.
 • Pe 14 iunie, Silvia Dumitrescu este invitata Oliviei Sima, în emisiunea "Muzica 100%" (Radio România Internaţional). Această emisiune este dedicată noului album al artistei, "Asta sunt". 
 • Pe 25 august, Silvia Dumitrescu şi Florin Ochescu sunt invitaţii lui Andrei Partoş, în emisiunea radio "Psihologul Muzical" (Radio România Actualităţi). Cei doi au vorbit despre albumul "Asta sunt".
 • Pe 29 august, în cadrul spectacolului de deschidere a celei de-a 18-a ediţii a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur de la Braşov (Piaţa Sfatului, 29 august - 02 septembrie), dedicat artiştilor laureaţi din ediţiile precedente, Silvia Dumitrescu, interpretează piesa "Lumea mea" (Florin Ochescu). De asemenea, artista primeşte o Diplomă Aniversară, decernată cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la prima ediţie a Festivalului.
 • Pe 21 octombrie, la Sala Palatului din Bucureşti, Silvia Dumitrescu, alături de alţi mari artişti, participă la spectacolul "In memoriam Dan Spătaru - Drumurile noastre". Spectacolul va fi difuzat ulterior de către EtnoTV.  
 • Pe 15 octombrie, Silvia Dumitrescu, Macanache, Marius Moga, Nicoleta Nucă şi Dan Teodorescu apar clipul "Mix de Succes - Ciuc Premium", realizat de Ogilvy România, în cadrul proiectului Ciuc România. În clip, cei 5 artişti din generaţii diferite cântă despre succes din tot atâtea perspective. Premiera clipului are loc pe Youtube, pe data de 15 octombrie. Mesajul clipului este următorul: "Când două generaţii se întâlnesc, părerile despre succes sunt diferite. Dar oricât de diferite ar fi, succesul le aduce împreună la un Ciuc".
 • Pe 04 noiembrie, este invitată în emisiunea "Drag de România mea" (TVR2), prezentată de Paul Surugiu Fuego. După ce au cântat în duet piesa "Drumurile noastre" a lui Dan Spătaru, Paul Surugiu Fuego i-a decernat Silviei Dumitrescu distincţia "Drag de România mea". 
 • Pe 15 decembrie, are o apariţie surpriză în emisiunea "Te cunosc de undeva" (Antena1), unde cântă în duet cu Alin Gheorghişan piesa "Toţi ne dorim să vină Moş Crăciun" (Virgil Popescu), care este inclusă pe albumul "Îl aşteptăm pe Moş Crăciun", lansat de artistă în 2016.
 • Pe 16 decembrie, este invitata Michaelei Platon în emisiunea "Răsfăţ matinal de weekend" (Radio România Cultural). Emisiunea este dedicată albumului "Asta sunt", lansat de artistă în luna iunie.
 2019
 • Pe 26 iunie, este distinsă cu Premiul de Excelenţă pentru 35 de Activitate în Muzică, în cadrul celei de-a treia ediţii a Premiilor de Excelenţă Radar de Media ce a avut loc la Bluebeery Pool by Ambasad'Or Events.


Autor
Mircea Nicolau