Biografie

SILVIA DUMITRESCU
BIOGRAFIE ARTISTICĂ1959
 • Silvia Dumitrescu se naşte la Bucureşti pe data de 3 octombrie 1959. A început să studieze pianul de la vârsta de 5 ani. Iată ce a povestit Silvia Dumitrescu despre primii ei ani de viaţă: “Mă simt pe jumătate moldoveancă pentru că amândoi părinţii s-au născut pe meleaguri moldovene şi aici am copilărit.Tot aici, pe la 3 ani, am învăţat să cânt “Catrina”, “Trandafir de la Moldova”…şi multe piese pe care le ştiu şi azi…mă simt produsul părinţilor mei (Ştefania Aurelia Cristea şi Constantin Cristea) pe care i-am preţuit şi i-am adorat (primii martori ai talentului meu). Ce sprijin extraordinar am avut din partea lor!...Vorbesc la trecut pentru că, din păcate, nici unul dintre ei nu mai este în viaţă. Ei aveau amândoi ureche muzicală şi voce (tata cânta cu vocea chiar foarte bine, mama cânta la pian foarte bine, avea şi voce dar era mai timidă)…”.
 1965-1966
 • La vârsta de 5 ani, Silvia Dumitrescu a fost înscrisă de părinţi, la o secţie pentru preşcolari a Liceului de Muzică “George Enescu” din Bucureşti. Aici, Silvia a urcat pentru prima oară pe scenă, unde a cântat "Serenada tinereţii" (George Grigoriu), o piesă de mare succes lansată de Constantin Drăghici. 
1966-1976
 • Urmează cursurile Liceului de Muzică “George Enescu” (actualmente Colegiul Naţional de Muzică "George Enescu") din Bucureşti, învăţând ca instrument principal pianul (clasa profesoarei Ana Rădescu).
1976-1978
 • Se transferă la Şcoala Centrală (pe atunci Liceul de Filologie-Istorie “Zoia Kosmodemianskaia”) pe care o absolvă în 1978. S-a transferat la Şcoala Centrală deoarece clasa de secţiune teoretică, a Liceului de muzică “George Enescu”, se desfiinţase.
1978-1979
 • Silvia Dumitrescu se pregăteşte pentru Facultatea de Medicină. Doi ani consecutiv, Silvia Dumitrescu a dat admitere la Facultatea de Medicină. În 1978 a dat admitere la Facultatea de Medicină Generală, unde a picat cu 8,33 (o medie destul de mare)! În 1979, a dat admitere la Facultatea de Medicină Militară, unde a picat la proba sportivă (aruncarea mingii de oină).
 1979-1982 
 • În această perioadă, Silvia Dumitrescu este corepetitor în cadrul Corului IPCF, al cărui dirijor era Traian Buhlea.
1982-1985
 • La sfatul lui Eugen Tegu, în toamna acestui an, Silvia Dumitrescu va da examen la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti. Este admisă cu nota 10 şi urmează cursurile Şcolii Populare de Artă, la clasa Mihaela Runceanu. Regretata interpretă şi profesoară Mihaela Runceanu a fost, pe lângă mentorul său, şi cea care a luptat şi a pus bazele carierei sale muzicale de mai târziu.
1983
 • În perioada 1983-1987, Silvia formează un duet de succes cu regretatul Mircea Dumitrescu (1960-2010) şi el elev la Şcoala Populară de Artă din Bucureşti, la aceeaşi clasă a Mihaelei Runceanu. Printre piesele lansate de ei amintim: “Astă seară dansăm” (1985), “Azi vine primăvara” (1985), “Haina de liceu” (1984),  “În urma ta” (1984), “Soare” (1985), “Ploaia din vis” (1986), etc.
1984
 • Silvia Dumitrescu îşi face debutul la Televiziunea Română, în cadrul spectacolului “Melodii de neuitat”, ce a avut loc la Sala Radio (ulterior, spectacolul a fost transmis la TV). În această emisiune au figurat nume mari ale muzicii uşoare româneşti. Silvia a interpretat piesa “M-am supărat pe inima mea” de Gelu Solomonescu. Piesa a fost interpretată în duet cu Mircea Dumitrescu.
 • Silvia Dumitrescu participă la secţiunea "Interpretare" a celei de-a VIII-a ediţii a Concursului de Creaţie şi Interpretare “Bucureşti’84” (19-23 mai 1984), cu piesele “În pace şi linişte” (Mircea Romcescu) şi “Nu ştiu de ce” (Camelia Dăscălescu).
 • Silvia Dumitrescu participă pentru prima dată la secţiunea “Interpretare” a Festivalului “Mamaia’84” (29 august-2 septembrie 1984), cu piesele “Lăsaţi viaţa să cânte” - primă audiţie (Paul Urmuzescu/Roxana Popescu) şi “Eu şi tu” (Horia Moculescu/Eugen Rotaru). Participă şi la secţiunea de “Creaţie” a Festivalului cu piesa “În urma ta” (Alexandru Wilmany/Roxana Popescu), interpretată în duet cu Mircea Dumitrescu. În cadrul festivalului, Silvia şi Mircea Dumitrescu susţin un microrecital, unde au interpretat piese de Jolt Kerestely.
 • Începând cu acest an, Silvia face parte din distribuţia celor mai renumite spectacole de cabaret de pe Litoral şi din Bucureşti.
1985
 • Silvia şi Mircea Dumitrescu participă în cadrul secţiunii “Muzică de dans în primă audiţie” a Festivalul Melodii84 (14–17 februarie 1985), cu piesa “Astă seară dansăm (Horia Moculescu), care obţine Premiul de Popularitate. Silvia şi Mircea Dumitrescu participă şi la secţiunea  “Melodiile anului 1984” a aceluiaşi Festival, cu piesa “În urma ta (Alexandru Wilmany), prezentată în afara concursului. În seara de Gală, a avut loc un recital al tinerilor interpreţi, în cadrul căruia au evoluat şi Silvia şi Mircea Dumitrescu.
 • În luna mai 1985, piesa "Azi vine primăvara" (Mircea Drăgan), interpretată de Silvia şi Mircea Dumitrescu, obţine Premiul de Popularitate în cadrul celei de-a XVII-a ediţii a concursului TV "Şlagăre în devenire". Concursul s-a difuzat la TVR pe 04 mai 1985.
 • Silvia Dumitrescu obţine Premiul I la secţiunea Interpretare” a Festivalului Mamaia’85”, (28 august-1 septembrie 1985. În acest an premiul acordat de Uniunea Tineretului a avut o importanţă majoră deoarece, anul 1985 a fost Anul Internaţional al Tineretului. Artista participă cu piesele “În amurg” (Aurel Giroveanu) şi “Nu-mi pare rău” (Marius Ţeicu/Roxana Popescu), piesă în primă audiţie, care devine primul succes al Silviei. În cadrul festivalului, Silvia şi Mircea Dumitrescu susţin un microrecital.
 • După Festivalul “Mamaia’85”, Silvia Dumitrescu începe să participe la diverse emisiuni şi spectacole radio şi TV. Participă la emisiuni TV realizate de Aurora Andronache, Titus Munteanu şi Mariana Şoitu 
 • În octombrie 1985, înregistrează la Radio România piesele lansate la Mamaia ("În amurg" şi "Nu-mi pare rău"), precum şi "Să zburăm" (Dumitru Lupu).
 • Pe 12 octombrie 1985, Silvia Dumitrescu are una dintre primele apariţii solo, în emisiunea TV de mare succes "Dans cu poante şi fără", realizată de Titus Munteanu şi Doina Anastasiu. În cadrul emisiunii, unde au evoluat cele mai în vogă vedete ale momentului, Silvia interpretează "Nu-mi pare rău" (Marius Ţeicu), primul său succes.
 • Silvia Dumitrescu participă la prima ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică de Dans pentru Tineret (30-31 octombrie 1985), cu piesele "Născută pentru dans" (Mircea Drăgan/Gina Teodorescu) şi "Să păstrezi un loc pentru dragostea mea" (Ion Cristinoiu/Roxana Popescu), cea din urmă interpretată în duet cu Mircea Dumitrescu. În seara de gală (31 octombrie 1985) , Silvia Dumitrescu prezintă, în afara concursului, piesa "Prietenă ţi-e muzica" (Anton Şuteu/Dan V. Dumitriu), interpretată tot în duet cu Mircea Dumitrescu. Festivalul s-a desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti.
 • În luna noiembrie a acestui an, Silvia Dumitrescu efectuează primul turneu peste hotare, în fosta Republică Democrată Germană, cu trupa lui Petre Răduţă. Turneul va dura 3 luni, până la începutul anului 1986.
 • Începând cu acest an, apar o serie de articole şi interviuri cu şi despre Silvia Dumitrescu, în reviste, ziare sau almanahuri româneşti precum "Cărăbuş Expres" (revistă editată de Teatrul de Revistă "Constantin Tănase"), "Contemporanul", "Femeia", "Flacăra", "Informaţia Bucureştiului", "Litoral", "Săptămâna Culturală a Capitalei", "Scânteia Tineretului", "Tribuna", etc.
1986
 • Lansează piesa "Dragostea" (ianuarie 1986, Dinu Giurgiu). 
 • În luna ianuarie, Silvia Dumitrescu îşi încheie turneul în fosta Republică Democrată Germană. 
 • La începutul acestui an, Silvia Dumitrescu efectuează un turneu de 3 luni în Turcia (Izmir, Antalya), alături de trupa lui Cornel Patrichi.
 • Piesa de mare succes "Nu-mi pare rău" (Marius Ţeicu), lansată de Silvia Dumitrescu la Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia'85,  figurează pe coloana sonoră a filmului "Al patrulea gard, lângă debarcader" (regia: Cristiana Nicolae). Filmul are premiera pe 28 aprilie 1986. 
 • La Festivalul “Mamaia’86” (27-31 august 1986), Silvia şi Mircea Dumitrescu participă la secţiunea “Creaţie” cu piesa “Ploaia din vis” (Marius Marchiş), care obţine Diploma Specială a Juriului.
 • Silvia Dumitrescu participă la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Cântecului Ostăşesc (10-12 octombrie 1986), cu piesele “Am să te aştept, ostaşul meu” (Petre Găluşanu) şi “Cânt pentru voi” (Ionel Tudor), cea din urmă fiind distinsă cu Premiul Biroului UTC din Consiliul Politic Superior al Armatei.
1987
 • Este prezentă în programul Revelion'87 al Televiziunii Române cu piesa "Nu-mi pare rău" (Marius Ţeicu).
 • Lansează piesele "Visăm" (martie 1987, Petre Găluşanu), "E viaţa mea" (iulie 1987, Petre Găluşanu) şi "Dintr-un vis am strâns albastru" (decembrie 1987, Dani Constantin).
 • Silvia Dumitrescu participă la cea de-a doua ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică de Dans de la Costineşti (10-12 iulie 1987), cu piesa "E viaţa mea(Petre Găluşanu/Andreea Andrei)
 • În luna decembrie, compozitorul Dani Constantin îi încredinţează Silviei Dumitrescu piesa "Dintr-un vis, am strâns albastru" (lansată de Mihaela Oancea, care, în mai 1987, s-a retras din muzică).
 • Pe 26 decembrie 1987, în cadrul celei de-a XXI-a (şi, din păcate, ultima) ediţii  a concursului TV "Şlagăre în devenire", desfăşurată la Sala Radio din Bucureşti, Silvia Dumitrescu participă, în afara concursului, cu piesa de grup “Melodii, melodii(Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru). Piesa este  interpretată de un grup de solişti format din: Dana Bartzer, Valeriu Crişan, Marilena Dobre, Mircea Dumitrescu, Silvia Dumitrescu, Loredana Groza, Daniel Iordăchioaie, Daniela Nicol, Doru Stelian, Angela Stoica.
1988
 • Este prezentă în programul Revelion'88 al Televiziunii Române cu piesa "Dintr-un vis, am strâns albastru" (Dani Constantin).
 • Silvia Dumitrescu devine angajata Ansamblului “Tinerimea Română” (pe atunci Ansamblul CC al UTC). Artista va fi angajată în cadrul acestui Ansamblu, până în anul 2011.
 • În această primăvară, Dani Constantin îi mai încredinţează Silviei Dumitrescu piesele "Viaţa va fi" (aprilie 1988, lansată de Mihaela Oancea) şi “Tu, om bun” (mai 1988). De asemenea, în decursul acestui an, a mai lansat şi piesele "Tânără stea" (Marius Ţeicu) şi “Gândul meu curat” (noiembrie 1988, G. Mihăilă).
 • În perioada 11-13 martie 1988, Silvia Dumitrescu participă la festivalul-concurs Melodii’87, desfăşurat la Sala Polivalentă din Bucureşti. Figurează, în afara concursului, cu piesa “Melodii, melodii(Viorel Gavrilă/Eugen Rotaru), interpretată de un grup de solişti format din: Dana Bartzer, Valeriu Crişan, Marilena Dobre, Mircea Dumitrescu, Silvia Dumitrescu, Loredana Groza, Daniel Iordăchioaie, Daniela Nicol, Doru Stelian, Angela Stoica.
 • În primăvara acestui an, Silvia Dumitrescu începe colaborarea de mare succes cu compozitoriul Adrian Enescu.
 • În luna mai, apare piesa “Noi am ales” (Adrian Enescu). În scurt timp, piesa devine un mare şlagăr.
 • În luna iunie, apare şlagărul “O poveste oarecare” (Adrian Enescu). 
 • Silvia Dumitrescu efectuează un turneu în Bulgaria, alături de Loredana Groza, Ştefan Hruşcă şi Vasile Şeicaru.
 • În Topul muzical, apărut în revista “Săptămâna” (numărul 33 din 19 august 1988) şi realizat de Andrei Partoş, pe baza preferinţelor ascultătorilor, Silvia Dumitrescu obţine locul 4 cu piesa “Noi am ales” (Adrian Enescu). 
 • În luna noiembrie, apare piesa “Ochi căprui” (Adrian Enescu).
 • Pe 18 decembrie, in cadrul unui spectacol susţinut la Sala Polivalentă, Silvia interpretează în primă audiţie, piesa "Cred în tine" (Adrian Enescu), care, în scurt timp, devine un mare succes. "Cred în tine" este o piesă emblematică, atât pentru Adrian Enescu, cât şi pentru Silvia Dumitrescu.
 • În luna decembrie, Silvia Dumitrescu efectuează un turneu în fosta URSS, alături de trupa “Compact” şi interpreta Angela Stoenescu. În cadrul turneului, Silvia susţine o serie de concerte în Republica Moldova, inclusiv două concerte la Chişinău.
1989
 • Este prezentă în programul Revelion'89 al Televiziunii Române cu piesele "Noi am ales" şi "O poveste oarecare" (ambele de Adrian Enescu).
 • În acest an lansează piesele “Numai noi” (ianuarie 1989, Marius Ţeicu), “Un pas spre infinit” (aprilie 1989, Gh. E. Marian), care s-au bucurat de succes.
 • Silvia Dumitrescu este pomenită în cartea "Meridianele cântecului" (1989, Editura Muzicală), scrisă de muzicologul Daniela Caraman Fotea şi lansată la sfârşitul lunii martie. Cartea este o eniclopedie de muzică uşoară românească.
 • În Topul muzical, apărut în revista “Săptămâna” (numărul 14 din 7 aprilie 1989) şi realizat de Andrei Partoş, pe baza preferinţelor ascultătorilor, Silvia Dumitrescu obţine locul 3 cu piesa “Gândul meu curat” (G. Mihăilă).
 • În luna aprilie, apare şlagărul "Ce s-a întâmplat?" (Adrian Enescu).
 • Pe 21 mai, Silvia Dumitrescu susţine un recital de mare succes în cadrul Concursului de Dans, realizat de Titus Munteanu şi prezentat de Octavian Ursulescu, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Recitalul a fost filmat de către TVR, dar nu a fost difuzate pe post decât nişte fragmente.
 • În perioada 1-8 iulie 1989, Silvia efectuează un turneu în Coreea de Nord, unde cântă în cadrul Festivalui Mondial al Tineretului şi Studenţilor, alături de Doru Căplescu, Loredana Groza, Holograf şi Daniel Iordăchioaie.
 • În Topul muzical, apărut în revista “Săptămâna” (numărul 30 din 28 iulie 1989) şi realizat de Andrei Partoş, pe baza preferinţelor ascultătorilor, Silvia Dumitrescu obţine locul 1 cu piesa “Ce s-a întâmplat?” (Adrian Enescu). Piesa va ramâne pe locul 1 timp de două săptămâni.  
 • În perioada 8-10 septembrie 1989, Silvia Dumitrescu participă la cea de-a treia ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică de Dans de la Costineşti. Piesa “Dansul” (Doru Căplescu/Dan V. Dumitriu) este distinsă cu Premiul I al Festivalului şi devine unul dintre cele mai mari succese ale Silviei. Astfel, Silvia începe colaborarea de mare succes cu Doru Căplescu. 
 • Pe 24 septembrie, Silvia este protagonista rubricii "Autograf muzical", difuzată în cadrul emisiunii TV "Album Duminical". În acest "Autograf muzical", este difuzată, în primă audiţie, piesa "Miracol infinit" (Doru Căplescu), care devine un mare succes.
 • În Topul muzical, apărut în revista “Săptămâna” (numărul 46 din 17 noiembrie 1989) şi realizat de Andrei Partoş, pe baza preferinţelor ascultătorilor, Silvia Dumitrescu obţine locul 1 cu piesa “Cred în tine” (Adrian Enescu). Piesa va ramâne pe locul 1 timp de două săptămâni.  
 • În decembrie 1989, Silvia efectuează un nou turneu în fosta URSS. În timpul evenimentelor din decembrie 1989, Silvia îşi prelungeşte turneul din URSS, pentru a participa la o serie de spectacole de strângere de fonduri pentru Crucea Roşie din România.
1990
 • Este prezentă în programul Revelion'90 al Televiziunii Române care s-a filmat înainte de căderea regimului Ceauşescu, în perioada 11-17 noiembrie 1989, la Galeriile Comerciale "Omnia" din Ploieşti.
 • În primăvara acestui an, lansează piesele Dacă vei pierde dragostea mea” (Marcel Dragomir), “M-am suparat, iubirea mea” (Marcel Dragomir), “Poate” (Ionel Tudor), “Te condamn, iubite” (Marius Ţeicu).
 • În luna aprilie, Silvia participă la Gala-concert Interşlagăr'90 (fostul concurs "8 şlagăre în studio”), ce a avut loc la Moscova (Rusia). Însoţită de Marcel Dragomir, Silvia a interpretat două compoziţii noi ale acestuia (“Dacă vei pierde dragostea mea”, “M-am suparat, iubirea mea”), care au obţinut Premiul de Popularitate.
 • Pe 28 aprilie, Silvia participă în show-ul TV, de mare succes, "Red Hot", realizat de Titus Munteanu şi Anghel Mora. În cadrul acestui show, Silvia interpretează "Love me, baby", varianta în limba engleză a celebrei piese "Cred în tine" (Adrian Enescu). Acest show a fost premiat la Festivalul Internaţional al filmelor de televiziune "Rose d'or" de la Montreux, Eleveţia.
 • Silvia figurează pe albumul lui Nicu Alifantis, "Risipitorul de iubire". Muzica albumului este semnată de Nicu Alifantis, iar aranjamentele muzicale de Doru Căplescu. Înregistrările au avut loc în perioada februarie-iunie 1990, la studiourile "Tomis" din Bucureşti. 
 • În perioada 1-22 august 1990, Silvia efectuează un turneu în Italia, alături de Elena Cârstea şi Loredana Groza. Turneul a fost organizat de coregraful Constantin Duţu, care a şi semnat regia acestui spectacol la care au participat şi solişti de balet ai Operei Române din Bucureşti.
 • Silvia participă la secţiunea “Creaţie” a “Festivalului “Mamaia’90” (22-26 august 1990), cu piesa “Marea credea că-i o glumă” (Marius Dumitrescu/Marcel Ionescu), care obţine Premiul pentru Debut Componistic. În penultima seară a Festivalului, Silvia susţine un recital de zile mari. Momentele inedite oferite de Silvia au fost, interpretarea la pian a unei piese clasice (“Nocturna” de Fr. Chopin), interpretarea în limba engleză a piesei “Cred în tine” şi apariţia pe patine cu rotile, pe ritmurile piesei “Miracol infinit”. 
 • În toamna acestui an, apare la casa de discuri Electrecord, “Cred în tine”, primul album al Silviei, cu piese de Adrian Enescu şi Doru Căplescu. Silvia a aşteptat mai bine de un an apariţia acestui album. Albumul trebuia să apară pe piaţă în toamna anului 1989, dar, datorită evenimentelor din decembrie 1989, lansarea acestuia a fost amânată.
1991
 • Lansează piesele “Soare din val” (ianuarie 1991, Adrian Enescu), “Stai puţin” (ianuarie 1991, Adrian Enescu), “Vreau să ştiu azi cine sunt” (martie 1991, Cătălin Târcolea), “Opoziţie” (martie 1991, Doru Căplescu), “Hey, You” (aprilie 1991, Adrian Enescu), toate bucurându-se de succes.
 • Pe 13 ianuarie 1991, Silvia Dumitrescu participă în cadrul primei ediţii a concursului TV "O melodie dintr-o sută", cu piesa “Soare din val” (Adrian Enescu). Spectacolul-concurs are loc la Sala Radio din Bucureşti. Prezentator: Angela Similea.
 • Pe 10 martie 1991, în cadrul galei Premiilor “Tineretul liber” pe anul 1990, desfăşurată la Sala Radio, Silvia obţine Premiul “Solista anului 1990”.
 • Pe 16 martie 1991, Silvia Dumitrescu participă în cadrul celei de-a treia ediţii a concursului TV "O melodie dintr-o sută", cu piesa “Vreau să ştiu azi cine sunt” (Cătălin Târcolea). Spectacolul-concurs are loc la Sala Radio din Bucureşti. Prezentator: Cornel Constantiniu.
 • În acest an, Silvia Dumitrescu, Geanina Olaru şi formaţia “Holograf” întreprind un lung turneu în Olanda. Silvia şi Holograf au mai întreprins turnee în Olanda în anii 1991-1993. Pănă în februarie 1993, Silvia şi Holograf, a făcut de zeci de ori traseul România - Olanda. Artista a petrecut două revelioane în Olanda. În cadrul acestor turnee, Silvia îl cunoaşte pe muzicianul Florin Ochescu (pe atunci membru al formaţiei Holograf), viitorul său soţ. Silvia şi Holograf au susţinut şi câteva concerte în Germania. Un impresar olandez s-a ocupat de concertele lor în Olanda şi Germania.
 • La Festivalul “Bucureşti’91” (03-07 iulie 1991), Silvia îşi face debutul componistic. Artista a scris pentru Victoria Balcu (una dintre concurentele de la secţiunea “Interpretare”), piesa “Thea”, pe versurile lui Cosmin Marian.
1992
 • Lansează piesele de mare succes “Şi mama-mi spune” (Mihai Grigoriu/Romeo Iorgulescu), “Sperând pe mai târziu” (Virgil Popescu/Aurel Storin), “Catrina” (Prelucrare folclorică de Bogdan Cristinoiu).
 • Silvia Dumitrescu figureape coloana sonoră a filmului artistic "Vinovatul", cu piesele "Hey, You" (Adrian Enescu) şi "Love Me, Baby" (Adrian Enescu - varianta în limba engle a piesei "Cred în tine"). Filmul, în regia lui Alexa Visarion, are premiera pe 27 ianuarie 1992.
 • Alături de Holograf, Silvia Dumitrescu efectuează noi turnee în Olanda.
 • La cea de-a XXV-a ediţie a “Festivalului tinereţii" de la Amara, Ialomiţa (07-09 august 1992), Silvia Dumitrescu susţine un recital. 
 • Silvia Dumitrescu susţine un nou recital de succes pe scena Festivalului “Mamaia’92” (16-19 august 1992). În cadrul recitalului lansează piesa “Vă place genul meu” (Florin Ochescu). Silvia a fost invitată să cânte piesa "Summertime" şi în recitalul orchestrei Radioteleviziunii Române – Dirijor: Ion Cristinoiu. Realizator: Titus Munteanu.
 • Pe 22 august 1990, Silvia Dumitrescu participă în cadrul etapei III, a primei ediţii a concursului TV "Trei din zece pentru un show" (TVR1). Etapa III a constat în show-ul TV al compozitorului Virgil Popescu, câştigătorul concursului. Silvia participă cu piesa "Sperând pe mai târziu", prima sa colaborare cu Virgil Popescu, care devine un mare hit.
1993
 • Pe 27 februarie 1993, la scurt timp după încheierea unui nou turneu în Olanda cu trupa "Holograf", Silvia se căsătoreşte cu muzicianul Florin Ochescu.
 • Silvia Dumitrescu participă la secţiunea “Creaţie” a Festivalului “Bucureşti’93” (23-25 aprilie 1993) cu piesa “Uită-mă” (George Grigoriu/Romeo Iorgulescu).
 • Pe 20 iulie 1993, Silvia dă naştere unui băiat – Iulian Ochescu.
 • Piesa “Şi mama-mi spune” (Mihai Grigoriu), devenită şlagăr în interpretarea Silviei Dumitrescu, este prezentată la secţiunea “Şlagăre” a Festivalului “Mamaia’93” (22-24 iulie 1993). Deoarece artista tocmai născuse, piesa a fost interpretată în festival de către Adina Rus.
 • Silvia Dumitrescu începe să interpreteze colinde alături de Dana Bartzer, Dan Creimerman şi Adrian Pleşca (Artanu).
1994
 • După a scurtă absenţă de pe scena muzicală, Silvia revine cu un recital de succes, în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Festivalului Internaţional “Cerbul de aur” (31 august - 4 septembrie 1994) de la Braşov. În cadrul recitalului, care a avut loc pe 1 septembrie, Silvia interpretează piese de pe viitorul său album. 
 • Melodia "Saraca inima mea" (prelucrare din folclor de Adrian Enescu), interpretată de Silvia Dumitrescu,  figurează pe coloana sonoră a filmului "Pepe şi Fifi" (regia: Dan Piţa). Filmul are premiera pe 23 septembrie 1994.
 • În această toamnă, Silvia Dumitrecu reîncepe concertele şi turneele prin ţară. De asemenea, artista revine şi pe micul ecran, unde apare în cadrul unor numeroase emisiuni de divertisment, pe posturile TVR1, TVR2, Tele7ABC şi Antena1.
 • Tot în toamna acestui an, Silvia Dumitrescu are un mare succes cu piesele "Aşa beu oamenii buni", "Dragă vecină" şi "Săraca, inima mea". Piesele sunt prelucrări din folclor, realizate de Adrian Enescu.
1995
 • Pe 16 februarie, Silvia Dumitrescu lansează cel de-al doilea album al său – “Provocare” (Intercont). Albumul cuprinde piese ce poartă semnătura lui Adrian Enescu, Doru Căplescu şi Florin Ochescu. Albumul a fost lansat la magazinul “Muzica” din Bucureşti. În aceeaşi seară, a avut loc şi o petrecere de lansare, la discoteca “Music Factory” din Bucureşti.
 • Apare videoclipul piesei “Lumea mea” (Florin Ochescu/Silvia Dumitrescu), produs de Tele7ABC şi regizat de Cătălin Căţoiu. Clipul a fost filmat la Şcoala Centrală din Bucureşti, liceu pe care artista l-a absolvit.
 • Participă la secţiunea “Şlagăre” a Festivalului “Mamaia’95” (26-30 iulie 1995) cu piesa “Lumea mea” (Florin Ochescu/Silvia Dumitrescu). Silvia susţine un nou recital pe scena Festivalului. Acesta a fost primul recital cu trupă pe care l-a avut la Festivalul de la Mamaia.
 • Silvia Dumitrescu reprezintă România în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului “Cerbul de Aur” (30 august – 3 septembrie 1995). Artista obţine Premiul I la secţiunea “Videoclip” (cu clipul “Lumea mea”) şi Premiul III la secţiunea “Discografie” (cu albumul “Provocare”). 
 • La Intercont, apare albumul “Colinde”, în interpretarea soliştilor Dana Bartzer, Dan Creimerman, Silvia Dumitrescu şi Adrian Pleşca (Artanu). Albumul va fi reeditat în 2001, de casa de discuri Electrecord.
1996
 • În februarie 1996, Silvia Dumitrescu susţine un show de succes, în cadrul popularei  serii de concerte "Gala Tele7ABC". Concertul a fost difuzat de postul de televiziune Tele7ABC.
 • Pe 14 aprilie 1996 este difuzat la ProTV concertul “Provocare – Silvia Dumitrescu şi invitaţii săi”. Evenimentul a fost realizat de ProTV şi Intercont Ltd. Producător: Bogdan Albu.
 • La cea de-a IX-a ediţie a Festivalului “Cerbul de Aur” (8 – 13 iulie 1996)., Silvia Dumitrescu participă cu un microrecital, în cadrul Recitalului-Etno Pop, care a avut loc în prima seară a festivalului.
 • În 1996, la cea de-a XXIX-a ediţii a “Festivalului tinereţii" de la Amara, Ialomiţa (2-4 august 1996), Silvia Dumitrescu susţine un recital. 
 • Silvia Dumitrescu participă la secţiunea “Creaţie” a Festivalului “Mamaia’96” (29 august – 1 septembrie 1996), cu piesa “An după an” (Dan Creimerman), interpretată alături de Dana Bartzer, Dan Creimerman şi Aurelian Temişan.
1997
 • La cea de-a X-a ediţie a Festivalului “Cerbul de Aur” (23 – 28 iunie 1997), Silvia Dumitrescu participă cu un microrecital, în cadrul serii "Gala Vedetelor", care a avut loc în data de 25 iunie.
 • Silvia Dumitrescu participă la secţiunea “Şlagăre” a Festivalului “Mamaia’97” (28 august – 1 septembrie 1997), cu piesele “Vino” (Florin Ochescu) şi “Primăvara” (Virgil Popescu), cea din urmă interpretată alături de Zoia Alecu, Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Oana Sârbu şi Laura Stoica.
 • În această toamnă, Sivlia Dumitrescu lansează piesa "Sharika" (Florin Ochescu), care are un mare succes.
1998
 • Pe 14 martie 1998, Silvia Dumitrescu participă la Finala Naţională Eurovision România '98, cu piesa "Aripi de-aş avea" (Simion Radu/Cristina Erhan), interpretată alături de Adria Şerban, Carmen Trandafir şi Mariana Ţurcanu. Evenimentul are loc la Palatul Copiilor din Bucureşti.
 • Pe 27 martie 1998, Silvia lansează cel de-al treilea album al său - “Încredere”. Albumul este produs de G&S. “Asta-i felul meu” (Virgil Popescu/Dumitru Popescu Chiselet) şi “Sharika” (Florin Ochescu) sunt două mari succese de pe acest album.
  După lansarea albumului, a avut loc şi o petrecere la discoteca “Why Not” din Bucureşti. 
 • Silvia Dumitrescu figurează cu două piese pe albumul "X-treme”, semnat Alter Ego (un proiect muzical realizat de Cătălin Târcolea). Albumul a apărut la Zone Records.
 • Silvia Dumitrescu participă la secţiunea “Şlagăre” a Festivalului “Mamaia’98” (26-29 august 1998), cu piesa “Sharika” (Florin Ochescu). În cadrul emisiunii "Dopo Festival" (TVR1), Silvia Dumitrescu, alături de trupa sa,  susţine un recital în faţa teatrului "Soveja", locul de desfăşurare al Festivalului Mamaia'98.
 • Silvia Dumitrescu începe să predea muzică la grădiniţe muzicale.
2000
 • Silvia Dumitrescu susţine un recital în cadrul Festivalului "Mamaia'2000" (1-4 septembrie 2000). 
 • Silvia Dumitrescu se înscrie la cursurile Facultăţii de Muzică, Secţia Pedagogie.
2001
 • Silvia Dumitrescu întreprinde primul său turneu în SUA.
 • La Electrecord, este reeditat albumul “Colinde”, în interpretarea soliştilor Dana Bartzer, Dan Creimerman, Silvia Dumitrescu şi Adrian Pleşca (Artanu). Albumul a apărut prima oară în anul 1994, la Intercont.
 • La sfârşitul acestui an, Silvia Dumitrescu întreprinde un al doilea turneu în SUA, alături de Laza Cnejevici, Mirabela Dauer, Doru Octavian Dumitru, Gigi Marga, Horia Moculescu, Oana Sârbu.
2002
 • La începutul anului, Silvia Dumitrescu continuă turneul în SUA, alături de Laza Cnejevici, Mirabela Dauer, Doru Octavian Dumitru, Gigi Marga, Horia Moculescu, Oana Sârbu.
 • Silvia Dumitrescu participă la înregistrarea albumului de mare succes “Cutiuţa muzicală 2”, lansat pe 16 aprilie 2002, de MediaPro. Silvia participă cu piesele: “Alunelul”, “Ceata lui Piţigoi”, “Cucule, pasăre sură”, “Înfloresc grădinile”, “Veveriţa”.
 • La sfârşitul acestui an, Silvia Dumitrescu întreprinde un nou turneu în SUA, alături de Laura Stoica. Turneul va dura pâna la începutul anului 2003.
2003
 • În prima parte a anului, Silvia Dumitrescu continuă turneul în SUA, alături de Laura Stoica.
 • Silvia Dumitrescu continuă studiile de jazz cu profesorul Mircea Tiberian.
2004
 • Silvia Dumitrescu este trecută în cartea “Alternative Pop-Dance” (Editura Humanitas Educaţional), realizată  de Titus Andrei şi Diana Caraman – Fotea. Pe 5 februarie 2004, Silvia Dumitrescu participă la Sala Radio, la lansarea cărţii respective.
 • În vara acestui an, Silvia Dumitrescu absolvă cursurile Facultăţii de Muzică, Secţia Pedagogie.
 • Începând cu acest an, şi până în prezent, Silvia Dumitrescu susţine frecvent recitaluri de jazz şi blues în diverse cluburi şi localuri.
2005
 • Împreună cu soţul său, muzicianul Florin Ochescu, Silvia Dumitrescu abordează şi genul blues, alaturându-se trupei acestuia, cu care susţine în mod frecvent concerte.
 • Pe 30 mai 2005, Silvia Dumitrescu lansează, la Sala Radio, albumul “Miracol infinit – Best of Silvia Dumitrescu”. Albumul, apărut la “Casa Radio”, cuprinde 19 succese din repertoriul interpretei. Albumul este dedicat compozitorului Doru Căplescu, care a decedat pe 6 octombrie 2003.
 • În luna octombrie, Silvia Dumitrescu devine realizatoarea şi prezentatoarea emisiunii “Ghici cine vine la Silvia?” (TVRM). Timp de un an, emisiunea va figura în grila de programe a TVRM.
2006
 • Silvia Dumitrescu continuă emisiunea “Ghici cine vine la Silvia?” (TVRM).
 • Pe 25 august, Silvia Dumitrescu, alături de alţi mari solişti de muzică uşoară, participă la cea de-a 36-a ediţie a Festivalului de muzică uşoară “Mamaia 2006” (25-27 august 2006), în cadrul primei seri a show-ului TVR 50, Silvia interpretează piesa “În amurg” (Aurel Giroveanu). Cu acest prilej i se acordă “Diploma de Onoare” şi Trofeul TVR50 cu ocazia jubileului TVR, pentru rolul avut în istoria Televiziunii Române. 
 • La sfârşitul acestui an, Silvia Dumitrescu îşi încheie emisiunea“Ghici cine vine la Silvia?” (TVRM).
2007
 • Silvia Dumitrescu figurează cu două piese de jazz pe compilaţia “Radio Big Band Boogie”, apărută la Casa Radio.
2008
 • Silvia efectuează un turneu în Germania şi Austria, alături de orchestra de jazz “Poldi Big Band”.
 • Pe 1 martie, Silvia este invitată în emisiunea “Cerbul de Aur... de la alb-negru la color”, realizată de Televiziunea Română, pentru a celebra 40 de ani de la debutul festivalului, în 1968. Numeroase personalităţi au fost prezente în studioul 3 al TVR pentru a evoca, pentru telespectatori, istoria Cerbului de Aur de la alb-negru la color.
 • În primăvara acestui an, Silvia Dumitrescu este invitată în cadrul emisiunii "O dată-n viaţă" (TVR1), unde reprezintă zona Moldovei.
 • Pe 19 octombrie, Silvia Dumitrescu participă la Sala Radio, în cadrul concertului extraordinar susţinut de Big Band-ului Radio, dirijat de celebrul muzician de jazz Peter Herbolzheimer. Artista interpretează piesa "Love for Sale". Concertul a fost radiodifuzat de Radio România Muzical.
2010
 • Pe 22 iulie 2010, apare la “Ovo Music”, albumul “Best of Silvia Dumitrescu”. Albumul cuprinde 17 succese din repertoriul Silviei. Albumul a avut lansări la Esplanada Cora Pantelimon (22 iulie 2010) şi Carrefour Orhideea (23 iulie 2010).
 • Pe 12 octombrie 2010, Silvia Dumitrescu împreună cu soţul său Florin Ochescu şi fiul său Iulian Ochescu, sunt invitaţi în cadrul emisiunii "Confesiunii" (TVR2), realizată de Iuliana Marciuc.
2011
 • Pe 19 noiembrie 2011, Silvia Dumitrescu participă în cadrul emisiunii "Întrecerea anilor" (TVR1), prezentată de Mircea Radu, unde interpretează piesa "Dragă vecină" (Prelucrare din folclor de Adrian Enescu), lansată în 1994. În ediţia respectivă, competiţia a fost între anii'60 şi '90.
 • Pe 30 noiembrie, Silvia participă la “Gala Ovo Music - Şlagărele noastre toate”, defăşurată la Sala Palatului. În cadrul galei, Silvia susţine un microrecital şi, ca şi ceilalţi artişti care au luat parte la manifestare, este distinsă cu Trofeul Ovo Music.
2012
 • 2012 este anul în care Silvia Dumitrescu revine la muzica pop. La începutul lunii aprilie, Silvia Dumitrescu începe o colaborare cu Robert Anghelescu de la "Proconsul". Prima piesă lansată este "Spune-mi, Doamne".
 • Pe 10 aprilie 2012, în cadrul emisiunii "La mustaţă" (TVR2), Silvia prezintă, în primă audiţie, piesa "Spune-mi, Doamne" (Robert Anghelescu). Cu două zile mai devreme (9 aprilie), piesa a fost difuzată, în premieră, la Radio România Actualităţi, în cadrul emisiunii "Romanticii", realizată de Titus Andrei.
 • Pe 20 aprilie 2012, Silvia Dumitrescu este invitată în cadrul emisiunii "O dată-n viaţă" (TVR1), unde reprezintă zona Banatului.
 • În luna iunie, Silvia lansează un remix al celebrei piese "Dansul" (Doru Căplescu). Remixul a fost realizat de Robert Anghelescu şi Andy Robert. 
 • Remixul piesei "Dansul" (Doru Căplescu, remix Robert Anghelescu), interpretată de Silvia Dumitrescu, ocupă locul 3, în Clasamentul Lunii Iunie 2012, la Top Românesc, cel mai vechi top de muzică românească din ţară, realizat la Radio România Actualităţi, de Titus Andrei. 
 • Pe 22 iulie, pe Facebook, este lansată Pagina Oficială de Artist a Silviei Dumitrescu.
 • După o lungă absenţă, Silvia Dumitrescu revine pe scena Festivalului Mamaia 2012 (23-26 august 2012). Artista participă la secţiunea "Creaţie" cu piesa "Şi zbor" (Robert Anghelescu). 
 • Piesa "Şi zbor" (Robert Anghelescu), interpretată de Silvia Dumitrescu, ocupă locul 3, în Clasamentul Lunii Septembrie 2012, la Top Românesc, cel mai vechi top de muzică românească din ţară, realizat la Radio România Actualităţi, de Titus Andrei.
 • Pe 8 noiembrie, Silvia susţine un microrecital la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti, în cadrul unui concert organizat cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la crearea acestei instituţii. În cadrul evenimentului, Silvia Dumitrescu este distinsă şi cu Diploma pentru întreaga activitate cultural-artistică cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Casei de Cultură a Studenţilor. 
 • Pe 9 noiembrie, la cinema "Eforie" din Bucureşti, Silvia Dumitrescu participă la premiera filmului muzical "Cătun fericit", regia Dumitru Cucu. Muzica şi scenariul aparţin compozitorului Dumitru Lupu. Silvia, alături de alţi artişti, face parte din distribuţia acestui film muzical. 
 • Pe 18 noiembrie, Silvia participă la cea de-a II-a ediţie a Galei Ovo Music - Seara vocilor de aur, defăşurată la Sala Palatului. În cadrul galei, Silvia susţine un microrecital şi, ca şi ceilalţi artişti care au luat parte la manifestare, este distinsă cu Trofeul Ovo Music.
 • La sfîrşitul acestui an, Silvia înregistrează piese noi pe muzica lui Virgil Popescu. 

2013
 • În luna ianuarie, "Nu mai trage, Cupidon” (Virgil Popescu/George Popovici), interpretată de Silvia Dumitrescu, a ocupat locul 10 în Clasamentul Melodiilor Anului 2012 la Top Românesc, cel mai vechi top de muzică românească din ţară, realizat la Radio România Actualităţi, de Titus Andrei.
 • Pe 7 februarie, în cadrul emisiunii "Drept la ţintă" (Kanal D), Silvia Dumitrescu interpretează piesa "Vreau să mint şi eu" (Virgil Popescu).
 • În perioada 27 februarie - 4 martie, Silvia efectuează un turneu în Germania. Alături de alţi artişti, Silvia susţine nişte concerte pentru comunitatea română, în oraşele Aachen, Gummersbach şi Koln.
 • Pe 9 martie, Silvia, alături de alţi artişti, participă la un Flash Mob, în memoria regretatei sale prietene, Laura Stoica. Evenimentul, desfăşurat în jurul orei 15:00, pe strada Lipscani din Capitală, a fost iniţiat de dansatoarea Judith State. Artiştii au interpretat piesa "Un actor grăbit". 
 • Piesa "Vreau să mint şi eu" (Virgil Popescu), interpretată de Silvia Dumitrescu, ocupă locul 7, în Clasamentul Lunii Martie 2013, la Top Românesc, cel mai vechi top de muzică românească din ţară, realizat la Radio România Actualităţi, de Titus Andrei. 
 • Pe 3 aprilie, în cadrul emisiunii "Drept la ţintă" (Kanal D), Silvia Dumitrescu interpretează piesa "Inimi hoinare" (Virgil Popescu).
 • Pe 15 aprilie, Silvia Dumitrescu îşi lansează Canalul Oficial de pe Youtube.
 • Pe 19 aprilie, Silvia Dumitrescu şi Florin Ochescu sunt invitaţii lui Andrei Partoş, în cadrul emisiunii radio "Psihologul Muzical" (Radio România Actualităţi).
 • Proaspăt sosită dintr-o vacanţă în Israel, Silvia Dumitrescu apare în cadrul emisiunii "Atenţie se cântă" (TVR2), dedicată compozitorului Mircea Drăgan. În cadrul emisiunii, Silvia interpretează piesa "Vreau să mint şi eu" (Virgil Popescu). În aceeaşi zi, artista apare şi în cadrul emisiunii "Ne vedem la TVR" (TVR1).
 • Pe 14 iunie, Silvia Dumitrescu este invitată în cadrul emisiunii "O dată-n viaţă" (TVR1), unde reprezintă zona Ardealului, alături de Sava Negrean Budaşcu.
 • Pe 24 iunie, în cadrul emisiunii "Un show pacătos" (Antena 2), Silvia Dumitrescu interpretează piesa "Asta e opinia mea" (Virgil Popescu).
 • Pe 4 octombrie, Silvia susţine un recital în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Festivalului "Dan Spătaru" (4-6 octombrie 2013), desfăşurat la Medgidia. 
 • Pe 20 octombrie 2013, în cadrul emisiunii "Să v-aminitiţi Duminica" (Naţional TV), Slvia prezintă, în primă audiţie, piesa "Fiorul iubirii" (Virgil Popescu). De asemenea, artista interpretează şi piesa "Asta e opinia mea" (Virgil Popescu).
 • Pe 28 noiembrie 2013, Silvia participă la cea de-a III-a ediţie a Galei Ovo Music - Seara vocilor de aur, defăşurată la Sala Palatului. În cadrul galei, Silvia susţine un microrecital şi, ca şi ceilalţi artişti care au luat parte la manifestare, este distinsă cu Trofeul Ovo Music. În cadrul microrecitalului, Silvia a fost acompaniată de trupa alcătuită din muzicienii Virgil Popescu, Titi Herescu, Puiu Pascu. Tot în cadrul galei, regretatul compozitor Doru Căplescu, de la a cărui dispariţie s-au împlinit 10 ani, primeşte o distincţie post-mortem.
2014
 • Pe 15 ianuarie, Silvia Dumitrescu apare în cadrul emisiunii "Teo" (Kanal D).
 • Pe 1 februarie, Silvia Dumitrescu este invitata Florentinei Fântânaru, în cadrul popularului talk-show "Dincolo de aparenţe" (Antena Stars).
 • Pe 20 februarie, piesa "Fiorul iubirii" (Muzică şi text: Virgil Popescu), interpretată de Silvia Dumitrescu, este una dintre cele 12 piese finaliste, intrate în Selecţia Naţională Eurovision.
 • Pe 1 martie, Silvia participă cu piesa"Fiorul iubirii" (Muzică şi text: Virgil Popescu), la Finala Eurovision România. Evenimentul a avut loc la Teatrul "Sică Alexandrescu" din Braşov şi a fost transmis pe TVR.
 • Pe 4 martie, Silvia Dumitrescu apare în cadrul emisiunii "Teo" (Kanal D), unde interpretează piesa "Fiorul iubirii" (Virgil Popescu).
 • Pe 23 aprilie, în cadrul emisiunii "Să v-aminitiţi Duminica" (Naţional TV), Silvia prezintă, în primă audiţie, piesa "Under My Skin" (Manu Savu). De asemenea, artista interpretează şi piesa "Fiorul iubirii" (Virgil Popescu).
 • Pe 26 aprilie, în cadrul emisiunii "Star matinal" (Antena Stars), Silvia Dumitrescu interpretează, în primă audiţie, piesa "Sahara" (Virgil Popescu/George Topârceanu). 
 • Pe 9 mai, în cadrul emisiunii "Necenzurat"(Antena Stars), dedicată Mihaelei Runceanu, Silvia Dumitrescu interpretează, în primă audiţie, piesa "Cum să ajung la inima ta" (Virgil Popescu/Dumitru Popescu Chiselet). 
 • Pe 19 mai, Silvia Dumitrescu lansează pe canalul său Youtube, piesa "Under My Skin" (Manu Savu/Theea Miculescu).
 • Pe 14 iunie, Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol apar în emisiunea "Star matinal" (Antena Stars), unde vorbesc de prima ediţie a Festivalului "Insula Copiilor". De asemenea, Silvia Dumitrescu interpretează piesa "Cum să ajung la inima ta" (Virgil Popescu/Dumitru Popescu Chiselet). 
 • Pe 6 iulie 2014, Silvia Dumitrescu apare în emisiunea Dosarele VIP (Antena Stars), unde interpretează piesa "Sahara" (Virgil Popescu/George Topârceanu).
 • În perioada 18 - 20 iulie 2014, Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol sunt organizatorii primei ediţii a Festivalului Naţional de Muzică Pop pentru Copii "Insula Copiilor", ce are loc la Insula Copiilor din Parcul Herăstrău.  Festivalul este organizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti si Primaria Sectorului 1. Organizatori Silvia Dumitrescu şi Florin Apostol. Membrii juriului: Virgil Popescu (preşedinte), Dida Drăgan, Stela Enache, Marina Florea, Jolt Kerestely, Georgeta Nicolae şi Marian Stere. Prezintă: Silvia Dumitrescu.
 • Pe 20 iulie 2014, Silvia Dumitrescu apare în emisiunea "Super Bingo Metropolis" (Antena1), unde interpretează piesa "Sahara" (Virgil Popescu/George Topârceanu).
 • Pe 26 iulie 2014, Silvia Dumitrescu susţine un concert de succes pe peronul 14 al Gării de Nord din Bucureşti. Spectacolul "Discotecă & Silvia Dumitrescu" are loc în cadrul celei de-a doua ediţii a Train Delivery, eveniment urban-feroviar care îşi propune să revitalizeze un spaţiu simbolic al Bucureştiului. Organizat de Fundaţia Cărtureşti, Street Delivery şi CFR SA cu sprijinul CFR Călători şi ARCUB, Train Delivery transformă timp de trei zile faţa Gării de Nord, aducând pe linia 14, în sălile de aşteptare și pe culoarele gării o serie de concerte şi proiecte culturale gândite să redea acestui spaţiu frumuseţea uitată.

Autor
Mircea Nicolau